Skotsk højlandskvæg

Skotsk højlandskvæg (highland cattle) er en gammel kvægrace som er efterkommere af den europæiske urokse. De stammer oprindeligt fra det skotske højland hvorfra de også har fået deres navn: Skotsk Højlandskvæg.

Racen tiltrækker sig stor opmærksomhed på grund af sit maleriske udseende – deres lange horn og pels.
Skotsk højlandskvæg har, ud over et charmerende udseende, mange andre gode egenskaber. De er robuste og kan gå ude hele året – blandt andet på grund af den lange pels – og de er kendt for deres rolige temperament. De er også nøjsomme, hvilket gør, at de er specielt gode til naturpleje, i det de trives godt på buske, småtræer og andre planter som ellers ville få overtaget i de beskyttede områder som vores køer går på. Racen er meget langsomt voksende og lever af det, de kan finde af græs og buske, så de er først slagteklar tidligst efter ca. 30 måneder.

Vores dyr bliver ikke fodret med kraftfoder, men kun hø om vinteren fra arealer, som ikke er gødet og sprøjtet.
Kødet er kendetegnet ved at være meget mørt og velsmagende, kolesterol- og fedtfattigt.

Tyrene vejer 600 til 1.000 kg og måler 125 – 140 cm, mens køerne vejer 400 – 600 kg og måler 115 – 130 cm. Dyrene er først fuldt udvoksede i 5 års alderen (kvalitet tager tid :-) ). Dyrene kan ses i følgende farver: rød, gul, mens sort, hvid og dun farvet også forekommer. I Danmark findes ca. 800 besætninger med i alt ca. 10.000 dyr.

Se wikipedia artikel for Skotsk højlandskvæg her (på engelsk)

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Juni 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse