Guldager Highland Cattle

Guldager Highland Cattle laver naturpleje til gavn for naturen. Uden naturpleje, gror naturen til og mange af de unikke og sjældne planter og insekter, som vi har i Danmark får ikke optimale betingelser. Naturplejen fortages af vores smukke Skotske Højlandskvæg og vores mange bier.

Vi fokuserer på dyrevelfærd. Dvs. vores dyr går frit hele livet, og mærker vejr og vind på deres muler. Vi mener nemlig, at kød smager bedst fra dyr, som har haft det godt.

Vi kalder det naturkød. Naturkød som vores, er kendetegnet ved at have et højt indhold af omega 3 fedtsyrer, lavt kolesterolindhold og en CO2 neutral produktion. Vi laver kød som tager den tid, som det tager at producere uden at gå på kompromis. Dvs. dyrene bliver ikke pumpet op, men bliver kun græsfodret. Kødet får desuden lov til at krogmodne (typisk min. 21 dage) så lang tid, som vi mener der kræves for et optimalt produkt.

Driften af jorden er 100 % økologisk, dvs. at der ikke bliver sprøjtet og gødet på jordene, hvor dyrene  afgræsser. Vi begrænser desuden brugen af plastic til et absolut minimum. Dvs. vores produktionsform har den laveste negative påvirkning af vores moder jord, og den højeste positive påvirkning af biodiversiteten i vores natur.

Guldager Highland Cattle I/S blev stiftet I 2005 af Thomas Bruun og Peder Burgaard Sørensen. I starten var det en hobby for os, men vi er nu så priviligerede, at vores hobby, og det vi brænder for, er blevet vores levebrød.
Firmaet drives udelukkende med skotsk højlandskvæg, som foretager afgræsning/naturpleje og du kan nyde vores smukke kvæg i:
Guldager plantage, Tarp, Sjelborg, Myrthue ud mod Ho Bugt, hele Marbæk området, Sædding Ådal/Hjerting i Esbjerg kommune, Varde golfbane, Ølgod golfbane, Tippen i Ansager, Varde Ådal, Alslev Ådal plus arealer i Bordrup/Blåvand i Varde kommune. Mod syd afgræsses arealer ved Bjerreskov ved Ribe, Forland ud mod Vadehavet, Løvrup krat ved Skærbæk, samt Kongens mose i Draved ved Løgumkloster i Sønderjylland. Mod nord afgræsses større klitområde ud mod Vesterhavet ved Nymindegab samt et større areal i Skjern Enge.

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - April 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse