Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

01-05-2019

Guldager Highland Cattle News April 2019

Så er der igen nyt at berette fra Guldager Highland Cattle:

Det vælter ud med små nyfødte kalve, hvilket jo er helt fantastisk. Heldigvis er højlændere meget dygtige til at føde ved egen hjælp, og det er sjældent, at det ikke går godt. Dog har jeg fået en lille flaskekalv (Børnene har døbt ham Pikkel), som render rundt hjemme i haven pt. Men selv om det tager meget af ens tid, så skal alle have en chance. Børnene synes også, det er så hyggeligt med lille Pikkel. Det synes jeg faktisk også. Han kommer tit hen til hoveddøren, og hvis den står åben, så ser han sit snit til at komme ind i huset. På billedet kan man se min ældste datter Olivia give sutteflaske til Pikkel.

Har også vedlagt et billede af en lille nyfødt kalv, født ved Marbækgaard. Bemærk moderkagen, som kigger i forgrunden. Koen spiser faktisk moderkagen umiddelbart efter fødslen, for at skjule alle spor for evt. rovdyr.

Vi har fået leveret stude fra Sjælland. De blev leveret direkte fra Sjælland til Løgumkloster i en kæmpe rød lastbil. De kom ud af lastbilen (se billede), og gav den derefter fuld gas, og jeg frygtede, at de ville rende gennem hegnet. Men efter 10 minutters strækken ben, gav de sig til at græsse stille og roligt, og man se på vedhæftede billede, at de var helt trygge ved, at jeg lagde lige ved siden af dem.

Vi har fået flyttet de fleste dyr ud, hvilket tog hele påsken. Så nu går der dyr fra Løgumkloster i Syd til Nymindegab i Nord. Det var simpelthen også en nødvendighed, da vi ikke havde mere foder. Selvom vi mente vi var home safe sidste år, så vi alligevel bund i det.
Derudover har vi fået studet de første tyrekalve og afventer nu næste læs tyre, som bliver leveret af en avler fra Odder i den kommende weekend.

Vi er i gang med at hegne et nyt areal i Kokspang, og bagefter skal vi have lavet nyt indhegning ved søerne i Marbæk og ved Marbækgaard. Hegningen ved Marbækgaard skulle gerne være færdig til Marbækdagen som i år er søndag d. 26/5. Kan kun opfordre til at man tager derud.
 
Mht. kød, så har der været tvivl om, at der vil blive lukket ned med kødsalg gennem Highland Cattle efter vores involvering i Welfare Food. Jeg kan bekræfte, at vi lukker ikke ned. Mange af vores kunder har været med lige siden starten i 2007, og det har bredt sig ligeså stille via mund til mund metoden og disse nyhedsmails. Det er vores hjerteblod, og vi nyder faktisk den direkte kontakt med vores kunder.
Vi har investeret i en kølebil, dvs. nu kan vi levere over hele landet. Det er en lille hvid Caddy med nogle år på bagen. Men den sikrer, at vi transportere og levere kød forsvarligt i f.eks. Århus eller København. Nu mangler den blot et Guldager Highland Cattle logo på siden, og måske et stort hornsæt på køleren 🙂. Så hvis jeres netværk har afholdt sig fra at bestille, da der er lidt langt til Guldager, så kan vi på sigt levere til døren mod et mindre vederlag.

Vi har kødudlevering onsdag d. 8/5, hvor der kan bestilles kasser (10 kg´s og 20 kg´s), fars og frankfurter. Bestilling kan ske via hjemmesiden. Først til mølle princippet gælder.
Derudover er der kødudlevering igen onsdag d. 22/5, hvor der kan bestilles kasser, spegepølser, fars og frankfurter. Bestilling kan ske via hjemmesiden. Først til mølle princippet gælder.

Vi vil prøve at slagte lidt oftere i år, men vi vil også lade kødet krogmodne ca. 23 dage (eller mere på special udskæringer), hvilket er en uge mere end tidligere. Vi er af den klare overbevisning, at kød skal have lov at hænge den tid, det tager. Vi har trods at gøre med dyr, som det har taget næsten 4 år, at blive udvokset, så skal dyrene også have lov til at hænge i den tid det nu tager, for at få det optimale resultat.
Derfor kan jeg kun opfordre til, at man bestiller i god tid via hjemmesiden. Det gør det lidt nemmere for os rent logistikmæssigt.
 
Vi ses derude..... i naturen.

Mvh
Peder Bondemand

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse