Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

17-06-2020

Guldager Higland Cattle News – Juni 2020

Så er der igen nyt at berette.


UDLEVERING AF KØD FRA GÅRDBUTIKKEN

Vi har udlevering af kød fra dyr, som har levet det frie live, og mærket sol, vind og regn på deres muler, på følgende datoer:


Torsdag d. 18/6

Tirsdag d. 23/6

Tirsdag d. 30/6


Du kan bestilles via hjemmesiden: www.guldagerhighlandcattle.dk


Kølebilen har forresten lige været i København. I næste uge kører vi mod Østkysten (Kolding, Fredericia og videre mod Århus). Så hvis du skal have noget med, er det nu du skal booke dig ind.


Sjællands Turen er efterhånden ret fast, og om 3 uger kører vi Sjælland/København igen. Skal du have fyldt depoterne op? Så er det nu du skal booke dig ind, da der hurtigt bliver udsolgt.


 

EVENT OG INVITATION TIL ALLE VORES FØLGERE


Søndag d. 28/6 lukker vi tyren Monty ud til køerne, og det er altid lidt sjovt at se på. 

Hvis du ønsker at se, hvordan der foregår, så er du velkommen og hermed inviteret.

Vi tager kølebilen med og byder på øl/sodavand og en is til børn og barnlige sjæle.


Måske er der action? Sjove bardutspring? Kærlighed i luften? 

Vi lover ikke, at der bliver gået til makronerne, men tyren vil helt sikkert puste sig lidt op, og dufte lidt på "sagerne".


Tid: Kl. 15.00  

Sted: Marbækgård

Tilmelding: ikke nødvendig, men du er velkommen til at melde dig til på facebook så vi kan følge lidt med i hvor mange is, øl og sodavand vi skal have med.

https://www.facebook.com/events/580722769504239/

 


 

KÆMPE NYHED!
VI FÅR VORES EGET SLAGTERI!


Vi har længe gerne ville have vores eget lille slagteri. 

Vi har erhvervet en central lokation.

Vi har tegningerne og layout klar.

Vi har fået grønt lys fra Esbjerg kommune.


Det vil sige, at nu kan vi endelig gå i gang! Og det sker på mandag d. 22/6 og vi glæder os som små børn.

Slagteriet får også sit eget pølsemageri samt tilhørende butik med faste ugentlige åbningstider. Vi glæder os til at byde Jer alle velkomne. Og vi glæder os SÅ MEGET til at vi selv kan være 100% med i alle detaljer, for at få verdens bedste kød.HELT VILDT OMRÅDE!


I år er vi begyndt at afgræsse et 55 hektar stort område oppe ved Skjern Å for naturstyrelsen. Området hedder Stavholm – og det er virkelig HELT VILDT.


Området ligger ud mod Skjern Å, og der er flere søer på selve arealet. Området ligger også op til Lønborg Sø, hvor havørnen kommer hver eneste dag for at jage.
Derudover er der et rigt fugleliv med over 265 arter. Du kan blandt andet opleve toppet lappedykker, skestork, rørdrum, sølvhejre og stor kobbersneppe – bare for at nævne et par stykker.


Vi har lukket en større flok 2. års stude derop, hvor de skal holde plantedækket nede til gavn for fugle og insekter. Flokken er farverig, rolig og smuk, og synet kan nydes, indtil medio september. Derefter forventes vandet at stige i Skjern Å, og arealet vil blive mere eller mindre oversvømmet.

Vi tilser jævnligt dyrene deroppe, og i weekenden havde vi kameraet med, hvilket resulterede i disse smukke billeder.


Bemærk, at der har sneget sig ind par Galloway ind i selve flokken. De kommer fra en ø i Skjern Å, og er svømmet over vandet af uforklarlige årsager. Nu går de hos vores stude. Ugen før havde vi haft besøg af et par Exmoor-ponyer, som ellers gik i en fenne lidt væk. Så det.... 🙂.

 

 

 

 


 

 

VI HAR LYNENDE TRAVLT… 


Græsset gror, hvilket betyder, at der skal laves hø/wrap til vintersæsonen. Derudover gror græsset op i hegnet, hvilket afleder strømmen. Hvis man ikke får det slået under hegnet afleder græsset strømmen i hegnet, og dyrene løber ud. Det vil vi faktisk helst gerne undgå, og derfor bruger vi mange (mange, mange) timer med en buskrydder.


Vi ses derude i naturen


Mvh


Peder Bondemand

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse