Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

05-06-2024

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Der sker som sædvanligt så meget, og der er så meget at berette. 

Åbningstider i butikken: 

Butikken har fremadrettet åbent torsdag 10.00-17.00 og fredag 10.00-16.00 på Tarp Byvej 6F.

Leveringsture i juni:

Vi kommer til Østjylland næste gang lørdag d. 15/6, og lørdag d. 29/6. 

Vi kommer til Sjælland næste gang søndag d. 16/6, og søndag d. 30/6.

Vi pakker ordren i den sekvens, som de kommer ind. Dvs. hvis man bestiller i god tid, jo bedre er ens chancer for, at vi kan levere det hele.

Ferie:

Dennis og Arne holder en velfortjent ferie i uge 27, 28 og 29. Det betyder, vi lukker gårdbutikken ned i denne periode. Hvis man går helt i panik, og er ved at ”dø” af sult, kan man tage fat i Peder.

Vi har begrænset kød:

Vi har begrænset mængde kød på lager pt, men det vender igen efter sommerferien. Vi har oplevet et kæmpe boom i vores afsætning, hvilket selvfølgelig på en måde er positivt. Men det gør, at vi holder lidt ”lav profil”. vi gør intet for at markedsføre vores produkter. Folk spørger tit, om de ikke skal lave lidt reklame for os. Men det behøves man altså ikke. I må kun sige det videre til jeres allerbedste ven. Hvis vi ikke kan levere lige nu, bliver I skrevet op på venteliste.

Ulveangreb:

Torsdag morgen d. 30/5, blev vi kontaktet om, at et af vores kreaturer lå dødt og skambidt på et areal ved Grønningen i Blåvand. Vi tog straks fat i Naturstyrelsen, som sendte en ulveekspert med det samme. Vi mødtes derude, og ulveeksperten var ikke i tvivl. Det var ulven, som havde slået til. En tysk turist havde hørt dyret brøle/muhe sent onsdag aften kl. 23.00, og var gået ud med en lommelygte, hvor hun i lyskeglen så det skambidte dyr løbe rundt og forsvinde i mørket. Ulven havde efterfølgende nedlagt dyret endeligt. Hun forsøgte at ringe til Politiet osv. Om morgenen fandt hun den døde kvie (14 mdr. gammel), og kontaktede ejeren af Blåvand Zoo, som så kontaktede os.

Der er mange meninger om ulvens tilstedeværelse, og bølgerne kan gå højt. Det er dog nemt, at side bag skærmen som tastatur kriger, og klandre diverse dyreholdere for manglende ulvehegn, manglende tilsyn, ej tænke på dyrene ve og vel og om landmanden får en kæmpe erstatning. Guldager Highland Cattle har ca. 100 km hegn, og hvis vi skulle have sat ulvehegn op, ville det koste ca. 50 kr/meter, dvs. 5 millioner kr alene for os. Og der er ingen garanti for at såkaldt ulvesikkert hegn virker. Ulven kan med let hed hoppe over. Erstatningen er fuldstændig uden betydning for os. Det eneste vi bekymrer os om, er dyrene ve og vel. Det er ikke første ulve angreb, vi har haft. Men det er det første i Blåvand, derudover har vi oplevet det i Marbæk og på et areal ved Varde Flyveplads. Alle vores arealer ligger i ulvezone, og det er ved, at blive et dilemma for os, som vi ikke helt ved, hvordan vi skal løse. Vi har hver eneste gang haft kontakt til Naturstyrelsen, men angrebene er ikke hidtil blevet registreret som et bekræftede ulveangeb, da DNA-prøverne ikke var 100 % sikre ifølge Naturstyrelsen. Denne gang gav ulveekspert os medhold med det samme, selv uden resultatet af DNA-prøven (DNA-prøven bliver primært brugt til at spore dyret på individ niveau). Vi ønsker, at folk skal se konsekvensen af disse ulveangreb, og har derfor lavet et opslag på facebook, som flittigt er blevet delt og kommenteret.  

Graviditet:

En lille sjov bonus info. Vi oplever en del stamkunder, som har meget let ved at blive gravide, efter de er gået over til at spise kød fra Guldager Highland Cattle. Der er faktisk flere gange bulls eye, ved første forsøg. Tænker ikke, at man behøves at spise kød specifikt fra Guldager Highland Cattle, men vi tror dog på, at vores kost har stor betydning.

Kølebilen smadret:

Efter kølebilen var blevet fikset sidst, var kølebilen impliceret i et færdselsuheld på en villavej i Esbjerg. Nu er kølebilen på værksted igen, og det tager ca. 14 dage før den er fit for fight igen. Vi må sige, at vi har været lidt udfordret med vores lille kølebil på det sidste. Den er vi meget afhængrige af. Heldigvis skete der ingen alvorlig personskade i færdselsuheldet. Der var kun materielle skader.

Arrangementer:

Vi får flere og flere henvendelser om arrangementer, hvor vi bliver spurgt om, vi kan komme og grille. Og det kan vi da godt, når kalenderen er fri. Med Dennis på holdet som spydspids, og Arne som bagstopper, så har vi et stærkt team. Vi griller bl.a. d. 28/6 ved Warwick i Varde og til Varde Å dag d. 18/8 osv.

Kød som medicin:

Vi får flere og flere henvendelser fra kunder, som har fået kræft, og som bruger vores naturkød som medicin i stedet for strålebehandling og kemo. Ved at gå over til en kost uden kulhydrater, kan man eliminere kræftceller, som lever af kulhydrater. Der henvises til denne hjemmeside: livetsdiæt.dk

Hvad laver vi lige nu:

Alle dyrene er lukket ud

Vi går med buskrydder og gør hegnet frit

Vi gør klar til at bjerge vinterfoder

Vi tjekker køerne dagligt for at sikre, at de nye kalve kommer godt til verden (der er pt. kommet ca. 70 kalve)

Vi tjekker vores dyr

 

Vi ses derude i naturen eller i butikken.

 

Hilsen

Dennis, Arne, Henrik, Thomas & Peder

Guldager Highland Cattle

 

Alle nyhedsbreve


Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Juni 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse