Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

26-12-2019

Guldager Highland Cattle News - December 2019

Så er der igen nyt at berette fra Guldager Highland Cattle:


Godt nytår.


Først en lille service meddelelse:

HVIS DU SKAL HAVE DET BEDSTE KØD PÅ NYTÅRSMENUEN

På søndag holder vi ekstraordinært åbent fra kl. 15.00 - 17.00 på Tarp Hovedvej 66, 6715 Esbjerg N. Vi vil have:

  • Steaks (langtidsmodnet)
  • Mørbrad
  • Røget bryst/lårtunge/yderlår. 

Derudover har vi en del kvalitetsoksefars (3-5 %) + spegepølser. 

Bestil via hjemmesiden/mail. 

Først til mølle princippet gælder.DYRENE ER KOMMET HJEM PÅ VINTERFERIE

Alle dyrene er nu fragtet hjem fra alle arealer fra Løgumkloster i syd til Nymindegab i nord. Vi var godt med i år - dyrene er flyttet 1 uge hurtigere end sidste år, hvor vi først var færdige nytårsdag.


DET KAN GÅ VILDT FOR SIG

Hele sommeren har 43 stude gået og nydt det frie liv på et stort areal ved Kongens Mose. Vi har selvfølgelig kigget til dem jævnligt i løbet af sommeren.Det er dog altid spændende, om de er samarbejdsvillige, når de alle skal indfanges på en gang og hjem til vinterarealerne.

Det hele gik som smurt, og det tog kun en halv times tid, så havde vi dem alle indfanget ved hjælp af lidt hø og en stor mobil fangefold. Men sådan er det altså ikke alle dyrene, der er... Hvilket gør at man altid skal behandle dyrene med respekt. Det giver dog lidt knubs af og til. Sidst måtte undertegnede en tur på skadestuen for at få et øjenbryn syet sammen efter et ko spark.  


VORES KØD I DE BEDSTE RESTAURANTER

Spisehuset Pagoden i Ølgod har Guldager Highland Cattle på menuen med kæmpe succes. Dog er der en lille pause, da der har været brand i Pagoden. Pagoden forventer, at åbne op igen for fuld kraft medio januar. Vi ønsker Pagoden en hurtig 'recovery' og glæder os til at være med på rejsen i det nye år.


Derudover er vi begyndt at levere til en restaurant, som ligger i Studiestræde i København - mere om Københavner eventyret i næste nyhedsbrev. En del firmaer har også haft Guldager Highland Cattle i julegaverne til medarbejderne i år.


FOREDRAG - LANDBRUGETS DAG - ET ANDERLEDES INPUT FRA OS 

D. 12/11 blev der afholdt “landbrugets dag” hos Varde Kommune. Der var fuldt hus med ca. 200 tilhørere. Der var indlæg fra Varde kommunes tekniske forvaltning, en stor konventionel grisefarmer fra Tinghøj, som producerede 100.000 slagtesvin om året… og os! Vi er meget anderledes end de store intensive konventionelle svinebesætninger og malkekvægsbesætninger og det var sjovt og spændende at få lov at fortælle om vores landbrug med fokus på naturpleje. Vi lagde vægt på hvordan vi ikke bruger sprøjtemidler/kunstgødning og forsøger at minimere brugen af plastic til wrap samt har fokus på biodiversitet, såsom sjældne sommerfugle. Vi ses derude..... i naturen.

 

Mvh

 

Peder Bondemand 

 

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse