Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

14-09-2020

Guldager Higland Cattle News – September 2020

Så er der igen nyt at berette.


UDLEVERING AF KØD FRA GÅRDBUTIKKEN:

Vi har udlevering af kød fra dyr, som har levet det frie live, og mærket sol, vind og regn på deres muler, på følgende tidspunkter:

Torsdag d. 17/9 fra 16:00-18:00 

Torsdag d. 24/9 fra 16:00-18:00

Torsdag d. 1/10 fra 16:00-18:00

Torsdag d. 8/10 fra 16:00-18:00

Når du kigger på ovenstående, og hvis du er lidt skarp, så kunne man jo godt komme til den konklusion, at vi har åben hver torsdag fra nu af. Hvis du er kommet til den konklusion, så er det helt korrekt.

Du kan sagtens komme uanmeldt (hvilket der er flere og flere der gør), men hvis du vil være 100 % sikker på, at vi har noget, er det en fordel, at bestille via hjemmesiden, så er kødet reserveret til dig.


Der kan bestilles via hjemmesiden: guldagerhighlandcattle.dk


LEVERING AF KØD PÅ RUTERNE SJÆLLAND OG AARHUS

Køle bilen kører op langs Østkysten af Jylland igen fredag d. 18/9, samt over Fyn til Sjælland/København lørdag d. 19/9. Så hvis man skal have suppleret fryseren op med kød i særklasse, er det stadig muligt, at få lagt en ordre ind, og få leveret til døren. 


Faktisk er der begyndt at komme rigtig gang i afsætningen af Guldager Highland kød i hele landet. Der er selvfølgelig rigtig mange konkurrenter. Men vi tror på, at vi har en plads på markedet qua vores dyrevelfærd, bæredygtighed, græsfodrede kvæg osv. Men også fordi vi er danske. Det giver jo ikke mening i længden, at transportere kød fra Sydamerika, USA og Sydafrika.


SÅ HURTIGT HAR DU ALDRIG FÅET DEN FØR?

Fredag d. 4/9 var kølebilen på vej op langs Østkysten. Havde netop leveret kød til en kunde syd for Odder. På vej videre mod næste kunde i Brabrand, ville jeg lige tjekke om der var kommet flere ordrer (tjekkede for ordrer kl. 16.14), og sandelig om der ikke var kommet en ny ordre fra Maria, som havde sendt ordren 15.34, og hun boede lidt nord for Odder, lige på vejen til Brabrand. Jeg havde en ekstra kasse med i bilen lig det som Maria havde ønsket. Forsøgte at ringe Maria op, men ingen tog mobilen. Valgte at tage chance og køre forbi. Klokken 16.33 trillede jeg ind i gårdspladsen med en kasse til en forbløffet kunde, som var MEGET imponeret over den hurtige leveringstid fra Vestjylland. Vi mistede dog 40 min fra ordren var tastet, til at vi havde opdaget det. Men efter gik der kun 19 min til endelig levering.

 

PIMPET KØLEBIL:

Når vi nu kører så meget rundt i landet, har vi valgt at pimpe vores kølebil lidt op. Vi kan jo ligeså godt gøre lidt reklame, når vi er på vejen. Vores lille kølebil er pt. Blot hvid med diverse buler. Nu kommer den til at se sådan her ud (Tak Pauline). Vi synes selv, den bliver ret fed:


PS: Vi har skam også pimpet vores køle bil lidt ekstra op, med en radio der virker, og som også kan afspille CD´er (Det kunne f.eks. være De Nattergale). Tak til fætter Søren.


 

NY BESÆTNING OG MÅSKE DANMARKS YNGSTE SKOTTEFAN?:

Vi får af og til henvendelser fra folk, som gerne vil købe dyr af os. Sidste uge henvendte Lola og Ole sig. Deres datter og svigersøn havde været til vinsmagning inde i Esbjerg, hvor vi serverede burgere med bøffer af skotsk højlandskød. Deres barnebarn havde set et billede af en af vores kalve, og ønskede også en kalv magen til. Lola og Ole fik købt 3 dejlige håndtamme køer med hver deres kalv (vi kommer til at savne dem……., altså dyrene…. Selvom Lola og Ole også var vældig flinke og sympatiske). De fik dyrene leveret lørdag d. 12/9 + en flot rolig foldtyr (Nimmer di Sasso), så der også forhåbentligt kommer 3 prima kalve til næste år. Tillykke Lola og Ole :-) (Har vedhæftet billede).  


TAK FOR HJÆLPEN, TIL NYE OG GAMLE FØLGERE:

På vores hjemmeside kan man tilmelde sig vores nyhedsbrev. Det er faktisk rigtig mange der gør… I skrivende stund er vi faktisk over 850 følgere. Det gør os da lidt stolte, at der er så mange, som er interesserede i vores gøren og laden. Det mærker vi også i det daglige, hvor folk er rigtig gode til at skrive til os, hvis der er en pæl knækket, et dyr løbet ud, en kalv der ligger for sig selv, en indhegning der mangler strøm, et træ der er væltet osv. Tusind tak fordi I hjælper os.


HVAD LAVER VI NU?

Vi er ved at lave det sidste vinterfoder. Pga. årstiden er det svært at lave hø, og derfor laver vi wrap lige nu. Hvad er forskellen på hø og wrap, kunne du jo måske spørge? Hø er tørret græs der er bundet i baller, når det er tilstrækkeligt tørt. Wrap er også græs, som er blevet pakket ind i plastic, når det er delvis tørret. Indpakningen giver et iltfrit og surt miljø, som fremmer væksten mælkesyrebakterier. 

Derudover er vi begyndt at flytte dyrene hjem fra de mere våde arealer, hvor der er risiko for stormflod eller stigende vandstand fra diverse åer. Hellere være lidt proaktiv i stedet for at blive tage med bukserne nede….. (altså i overført betydning).

Og så sker der jo hele tiden lidt uforudset. En mølle der vælter (pumper vand i truget), en solcelle der ikke virker (laver strøm til hegnet), dyr hopper over hegnet, dyr der skal flyttes fra et stykke til det næste, nye kalve (lidt sent på sæsonen), tråd der skal gøres fri med buskrydder osv. Der er altid noget at gøre…..  

 

VIL DU SE LIDT SKØNNE BILLEDER?

Anette har forresten sendt denne lille billede kavalkade fra hendes gåture i Sædding Ådal.

Her er et lille 'pre-view' – du kan se flere billeder her: https://photos.app.goo.gl/kwDZ1WSDJ4qnGbZo7 

 


Vi ses derude i naturen


Mvh

Thomas og Peder 

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse