Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

02-11-2022

Guldager Higland Cattle News – Oktober 2022

Der er sket så meget, og der er så meget at berette. 

 

Vi har stadig kun åben hver torsdag i vores lille butik fra 14.00-18.00. Mange spørger hvorfor vi ikke har åbent noget mere. Men lige nu har vi faktisk ikke tid 🙂. Håber at I kan tilpasse jer lidt, indtil vi får mere tid.

 

Lige nu kører vi til Århus/Østjylland hver anden uge, mens Sjælland besøges hver 4. uge. Vi kommer til Østjylland næste gang lørdag d. 5/11 og søndag d. 20/11. Sjælland besøges næste gang søndag d. 6/11, og næste gang d. 4/12.

 

Guldager Highland Cattle udvider med nye produkter

Fremadrettet kommer vi til at køre med hakket grisekød, Guldager medister, Guldager ringrider, ½ grise, men udvider også med diverse produkter såsom: 

skaftekotelet, schnitzler, nakkesteg osv. 

Desuden får vi en ny 10 kg´s kasse udelukkende med lækre udskæringer fra Frilandsgrisen. 


Vores Guldager Leverpostej får god kritik. Den eneste negative kritik, vi har modtaget, er at den er for lille, og folk vil have mere. Derfor har vi besluttet, at give mængderabat, hvis man køber 10 stk. 1 stk koster 28, mens 10 stk koster 250 kr.

Snart vil man som kunde også kunne begynde at finde hjemmelavet sylte og rullepølse i vores butik samt i webshoppen.


Fra nu af vil det grisekød, du kan købe hos os, være frilandsgris, hvor det før var Duroc.

Frilandsgris er en dansk gris, født, opvokset og slagtet i Danmark. Frilandsgris anbefales af dyrenes beskyttelse, og har tre hjerter indenfor det statslige dyrevelfærdsmærke. At dyrevelfærden er i top er essentielt for Guldager Highland Cattle.  

 

 

20 kvier var ude, den sidste er nu fanget

I forrige nyhedsmail fortalte vi om de 20 kvier, som var ude. Vi fik dem fanget i en fangefold, og sidenhen listet op i en kreatur vogn. Så det endte meget bedre, end vi i vores vildeste fantasi havde håbet. Dvs. 1 var dog stadig ude (den sprang over hegnet). De roligste går nu igen ved den gamle vandmølle ved Nørholm Gods. De mest livlige er flyttet til et nyt areal, som ligger tættere på vores bopæle.

 

Den sidste kvie er nu fundet og fanget efter 3 måneder på fri fod. Den dukkede op i en flok med 5 sortbrogede kvier. Kreaturer er sociale dyr, og søger altid sammen med andre. Og da de 5 kvier ikke ville komme til den, måtte den jo komme til dem. Vi fik den sidste kvie fanget i en mobil fangefold med lidt list og snilde, og nu går den med sine veninder ud mod Ho bugt. Alt er godt….

 

EU-Kontrol

Over vores hoveder passerer en satellit vores jord 2 gange i døgnet. Satellitten måler biomassen på alle marker, hvor der søges grundbetaling. D. 11/10 kommer det endelige resultat. Hvis der er for meget biomasse på marken er marken rød, og aktivitetskravet er ej overholdt. På denne måde skal kontrollører ej ud fysisk at kontrollere hver mark. Tidligere trak man 5 % af alle marker ud til fysisk kontrol. Satellitten klarer 100 % kontrol af samtlige marker med et snuptag. Derefter har man som landmand 14 dage til at gøre noget ved det. Vi havde en eneste mark, som var rød i år. Vi fik marken pudset af og downloadede Landbrugstyrelsens App, tog mobilen telefonen ud på marken, som via GPS registrerede ens placering, og tog billeder af marken og uploadede det. Det er altså smart. Så meget tid der spares, og samtidig med er der 100 % kontrol i stedet for 5 % kontrol.  

 

Besøg fra Riber Kjærgaard landbrugsskole:

Vi får hvert år besøg af kommende unge landmænd fra Riber Kjærgaard Landbrugsskole. D. 19/10 troppede 20 unge piger og drenge op for at høre om Guldager Highland Cattle. Vi startede med at tage dem ud på marken og endte nede på slagteriet. På landbrugsskolen har de fag om niche produktion. Der hører vi under. Og vi gør det anderledes end de andre. Det ville de gerne høre mere om. Vi kunne tydelig mærke en oprigtig interesse og sikke mange gode relevante spørgsmål. Men nogen spørgsmål kunne vi ikke besvare, såsom hvor mange foderenheder hver ko spiser om dagen. Det måler vi jo ikke på. Vores køer spiser alt det de lyster.


Dyrene bindes ind:

Hvor vi om foråret flytter dyrene ud, er vi nu i fuld gang med at flytte dyrene hjem. Vi har tømt Skjern Enge, Pølmosen, Skærbæk Mølle Golfbane, Varde golfbane, Skærbæk for dyr. Vi er næsten færdige med Blåvand og Varde Ådal. Mangler stadig hele Nørholm Gods, Bordrup, Mosevrå, Kongens Mose i Løgumkloster, så der er lang vej endnu. Når dyrene bliver fragtet hjem starter vinterfodringen, hvor vi kun bruger hø, for alvor. Har vedlagt et billede fra Skjern Enge, hvor dyrene ligefrem står i kø for at komme hjem.


Køer af græs med Esbjerg Naturfredningsforening: 

Vi har i flere år arbejdet sammen med Esbjerg Naturfredningsforening om afgræsning af nogle naturarealer i Marbæk og Kvaglund. Det fungerer således, at vi lukker dyr ud, og medlemmerne i koklapperlauget sørger for tilsyn af dyrene i løbet af sommeren. Søndag d. 30/10 tog vi officielt dyrene af græs og bagefter stegte vi skotsk højlands pølser og fik en sodavand. Altid et hyggeligt arrangement. 


Hvis man ønsker at deltage i dette koklapperlaug, kan man kontakte Torben, som er formand, på mobil 50549582. Har vedhæftet et par billeder (taget af Claus Nissen) fra selve dagen. 

 

Vi ses derude i naturen eller i butikken.

 

Hilsen

 

Michael, Arne, Thomas & Peder

Alle nyhedsbreve





































































Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse