Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

28-01-2018

Guldager Highland Cattle News Januar 2018

Så er der igen nyt at berette fra Guldager Highland Cattle:

Vi har budt på nogle arealer ved Naturstyrelsen Vadehavet.  Vi havde ingen forventninger, da konkurrencen plejer at være meget hård. Men denne gang vandt vi det hele. Det betyder vi skal til at afgræsse nogle arealer ved Ribe + et stort areal ved Møgeltønder. Det betyder, at selvom vi fik købt nogle besætninger i efteråret, så kunne det se ud som om, vi kommer til at mangle lidt flere dyr.

Vi har desuden budt på nogle kommunale arealer, hvor vi får besked d. 19/2. Vi forventer ikke at vinde det store, da vi har mange ivrige kollegaer i nærområdet.

Vi arbejder stadig på de sidste detaljer på et lille projekt nordpå, hvor vi også skal stå for selve indhegningen.

Men summa summarum, 2018 tegner til at blive et begivenhedsrigt og travlt år.

Mht. afsætning af kød arbejder vi på et par større stabile kunder. Det er intet faldet 100 % på plads endnu, men vi krydser fingre.

Thomas arbejder, som tidligere nævnt, fuld tid. Tiden er godt fyldt ud med fodring og tilsyn af vores dyr. Alt det nedbør, som er faldet i de sidste måneder, gør det til en lidt pløret omgang ude på markerne. Vi forsøger, at modvirke dette efter bedste evne, ved at flytte foderhække, sprede halm og flytte dyrene fra et areal til et andet. Vi ønsker virkelig vores dyr de bedste betingelser, men vi er udfordret af vejrguderne.

Når tiden er til det, bruges tiden på at gøre vores bi udstyr klar til den nye sæson. Vi sier honning, tapper det på glas, renser tavler, vasker stader osv. Dvs. det er når sandheden skal frem mest Thomas, som skal have hæderen for dette, da jeg arbejder fuld tid ved siden af.

Sidste år fik vi købt nogle køer/kvier, som havde gået ved tyr hele året. Det betyder, man ikke helt kan styre hvornår kalvene kommer. Vi plejer altid at lukke tyrene ind til køerne omkring Sankt hans, så vi "hokus pokus" får de første kalve medio april. Jeg kan bekræfte ved selvsyn, at Helligånden holder pause under hele parringssæsonen. Men fakta er vi har allerede fået 2 kalve (en dreng og en pige). Drengen er døbt Okking mens pigen hedder Olivia. Olivia er kridhvid og i vedhæftede kan i se kalven (pigen i forgrunden er min datter Mathilde). Vi har givet Olivia lidt mælk på flaske for at få hende i gang, og lukket hende sammen med moderen, og nu ser det ud til at alt går som det skal.

Hvis sandheden skal frem, så fik vi faktisk en kalv i december i flokken med vores stude. Men kan jo tænke, hvordan kan det dog lade sig gøre. Det har vi skam også tænkt :-), og er kommet til den erkendelse, at det nok ikke er et mirakel, men derimod en kvie, som vi havde taget for en stud. Sådan er det, når man ikke har gået for længe i skole plus ikke er den skarpeste knallert på havnen.

Vi slagter næste gang d. 12. februar i år med udlevering d. 27/2. Hvis ens beholdning af kvalitetskød er nede, er det nu, der skal bestilles via hjemmesiden.    

Vi ses derude..... i naturen.

Mvh
Peder Bondemand

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse