Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

14-10-2024

Guldager Highland Cattle News - September 2024

Der sker som sædvanligt så meget, og der er så meget at berette. 

Åbningstider i butikken: 

Butikken har åbent hver torsdag 10.00-17.00 og fredag 10.00-16.00 på Tarp Byvej 6F.

Leveringsture i august:

Vi kommer til Østjylland næste gang lørdag d. 2/11, lørdag d. 16/11 og lørdag d. 30/11. 

Vi kommer til Sjælland næste gang søndag d. 20/10, søndag d. 3/11, søndag d. 17/11 og søndag d. 1/12.

Vi pakker ordren i den sekvens, som de kommer ind. Dvs. hvis man bestiller i god tid, jo bedre er ens chancer for, at vi kan levere det hele.

Vi er ved at komme i bund med vores venteliste, så nu vil man ikke længere opleve lang ventetid.

 

Nye produkter:

Dennis og Arne har igen tryllet nede i slagteriet.

Nu er der kommer der snart krydderfedt i butikken og på hjemmesiden

Ulv:

Nu er ulvens beskyttelsesstatus i EU ændret fra ”strengt beskyttet” til ”beskyttet”. Det betyder, at vi på sigt får bedre mulighed for at regulere ulven i DK, uden at man bliver straffet som en forbryder.

Det er også på høje tid, da ulven breder sig kraftigt, og lige nu er der ca. 40 voksne ulve i Jylland, som har fået ca. 35 unger i år.

Vi vil fortsætte med at presse på, således at naturpleje med får, geder, heste og kvæg kan fortsætte. I al beskedenhed bør det tilføjes, at det nok ikke er vores fortjeneste (alene), at beskyttelses status på ulven er ændret.

Jordpriserne stiger:

Vi oplever pt. stigende priser på landbrugsjord. Det skyldes til dels den Grønne trepartsaftale, hvor CO2 tunge lavbundsjorde tages ud af drift samtidig med at flere og flere landbrugsarealer skal udtages til skov. I dag er Danmark et af de lande i verden, hvor størstedelen af landets areal (60 %) er udnyttet som landbrugsjord. Dette vil ændre sig dramatisk i de kommende år.

Desuden er der en del jordejere, som lader til lokke med mammon, til at få opstillet solceller på deres arealer. Solceller som ikke ligefrem pynter i landskabet.

REMA1000 sætter vægten på pakker med hakket kød ned:

REMA1000 har meldt ud, at de sætter vægten på pakker med hakket kød ned fra 500 gram til 400 gram (uden at hæve prisen pr. kilo, siger de). Samtidig med ser vi flere og flere kødpakker, hvor der er tilsat op til 35 % planteprotein. Dette kommer ikke til at ske hos Guldager Highland Cattle. Vi kommer til at køre med vores 500 grams hakket oksekød som altid. Vi overvejer tværtimod, at gå i den modsatte retning, og sætte vægten op på pakkerne, da vi mener, at vores naturkød kan spises med god samvittighed 😊.

Halal slagtning:

Vi får flere forespørgsler på, om vi har halal slagtet kød. Ved halal slagtning afblødes dyret med et tværgående halssnit efterfulgt af en muslimsk bøn. Det kommer aldrig som i aldrig nogensinde til at ske hos Guldager Highland Cattle.  

146 mm regn:

Sidst i september faldt der 146 mm regn i løbet af 18 timer i Esbjerg området. Det gav efterfølgende store oversvømmelser omkring Varde Å, og vi måtte rykke ud med traktor og vogn for at flytte dyrene med stor hast. Heldigvis gik det forholdsvis smertefrit, da dyrene var 100 % mentalt klar til at blive flyttet. Det gav nogle opringninger fra bekymrede dyreelskere, hvilket vi værdsætter. Vi kan godt lide, når I hjælper med at holde øje med vores dyr. Derfor har vi også sat vores nummer på de fleste indhegninger, som vi afgræsser, så folk ved, hvem de skal ringe til.  

Varde Å dal mistet:

Vi har mistet afgræsningen af Varde Ådal efter 10 år. Kommunerne og Naturstyrelsen gør generelt det, at arealer skal genudbydes efter 10 år, så man sikrer at arealerne er udlejet til markedsprisen. Vi var med i budrunden, men tabte til en naturplejer, som bød mere for arealet.

Nye arealer på vej ind:

Hvad udad tabes skal indad vindes (som man sagde da man havde tabt Sønderjylland til Preussen i 1864, og man begyndte at dyrke den jyske hede op). Vi har et par spændende naturpleje projekter i ærmet, som vi nok løfter lidt af sløret for i næste nyhedsmail. Naturpleje projekter, som vil give et stort løft til biodiversiteten i de pågældende områder med en meget høj naturværdi. Men det, der er vores store udfordring pt, er manglen på egnede vinterfodringsarealer.

Vinterfoderet er i hus:

Det har været et år med store udfordringer mht. at bjerge vinterfoder. Men vi er heldigvis kommet godt i hus, og vi har bjerget rigeligt med vinterfoder. Nogle af arealerne er der endda blevet bjerget 3. slæt.

Nye medarbejdere:

Vi har ansat en flok på 5 tyre og 2 køer fra vestfyn. Vi glæder os til samarbejdet. Derudover har vi ansat en ung arbejdsom pige i pakkeriet. Hun hedder Olivia (og hun er tilfældigvis Peder´s datter). Arne og Dennis er meget glade for Olivia.

 

Vi ses derude i naturen eller i butikken.

Hilsen

Dennis, Arne, Olivia, Henrik, Thomas & Peder

Guldager Highland Cattle

Alle nyhedsbreve









































































Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - September 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse