Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

17-01-2019

Guldager Highland Cattle News Januar 2019

 Så er der igen nyt at berette fra Guldager Highland Cattle:

Sidste år vandt vi en kontrakt på Kongens Mose i Draved ved Løgumkloster. Arealet dækker ca. 60 hektar, og er et fantastik naturareal med vand huller og besøgende traner og fiskeørne. Vi lukkede 36 stude ud i maj måned. Da arealet lagde langt væk valgte vi 36 meget rolige stude, så vi altid kunne komme til dem. Men vi så dem næsten ikke i 6 måneder efter, vi havde lukket dem på arealet. Men i december stillede vi en stor mobil fangefold op, og begyndte at fodre med hø indeni. Og d. 30/12 var der gevinst, da vi fik fanget dem alle sammen. Vi kan have 12 dyr af gangen i vores kreatur vogn, så efter 3 ture fra Esbjerg til Løgumkloster (tager 2½ time hver vej), var alle dyrene flyttet inden Dronningens nytårstale.

Vi fodrer.... Og vi fodrer, og vi fodrer. Pt. bruges der ca. 80 big/wrap baller om ugen. Og hvis vi skal fodre i ca. 26 uger, ja så skal der bruges..... regne regne… pyh.... det bliver en sjat.... lidt svært.... ca. 2000 baller. Det er lidt mere, end vi har samlet sammen, så vi skal ud at købe inden længe.

Mht. afsætning, så har vi haft møder med nogle gourmet spisesteder i Esbjerg. Vi vil gerne have fat i en større gourmet kunde til vores kød. Det er endnu ikke lykkedes, at hive den endelige ordre hjem, men der er stor interesse. Det kræver bare en total omlægning af spise kortet og nye brochurer/markedsføring. Men vi tror på det, og det skal nok komme.

Der begynder, at komme nye arealer i udbud. Der kommer bl.a. fra Naturstyrelsen og diverse kommuner. Vi følger interesseret med i det hele, og vil byde på udvalgte arealer, selvom konkurrencen er hård, specielt omkring Esbjerg/Varde.

Vi mangler 5 stude, som har afgræsset areal ved Varde golfklub. Det er os en gåde, at vi ikke får nogen meldinger, om hvor de er. Det har vi lige godt aldrig prøvet før, at 5 store dyr er blevet væk. Enten er de druknet i Varde å og drevet ud i Ho bugt (det lyder dog usandsynligt, da dyrene faktisk er udmærkede svømmere). Eller er der nogen som har skudt dem, og ikke meldt det til os. Eller også går de stadig frit.... Hvis nogen hører eller ser noget, så må man gerne give besked.

Var forbi en ung dedikeret gut (med ild i øjnene)i weekenden, som havde specialiseret sig i røgning af kød. Jeg smagte hans røgede laks og røgede amerikanske oksebryst (han brugte bl.a. Jack Daniels, som han hældte over hans bøgeflis). Vi aftalte, at jeg kom forbi med nogle udskæringer efter næste slagt, og så skulle der eksperimenteres. Jeg kan varmt anbefale manden, hvis man ønsker nogle delikatesser fra den øverste hylde. Firmaet hedder "Wintheriet" og ligger på Gl. Lifstrupvej 67.  "Wintheriet" kan bl.a. findes på facebook. Prøv hans laks. Det bliver ikke bedre.

Vi holder åbent i butikken onsdag d. 23/1 fra kl. 16.00 - 18.00. Vi har 10 kg´s kasser, fars, spegepølser, honning, æg og måske spegepølser fra krondyr. Så hvis lageret skal fyldes op, så kom bare do eller bestil via hjemmesiden www.guldagerhighlandcattle.dk.
Man er yderst velkommen til at kigge ovre i stalden til kalvene (de vil meget gerne snakke), måske sammen med ens børn eller børnebørn.

Vi slagter igen d. 21/1 og kødet er klar til udlevering onsdag d. 6/2.
   

Vi ses derude..... i naturen.


Mvh

Peder Bondemand

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse