Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

27-07-2023

Guldager Highland Cattle News - Juli 2023

Der sker som sædvanligt så meget, og der er så meget at berette. 

BUTIKKENS ÅBNINGSTIDER OG LEVERINGSTURE: 

Butikken har åbent hver torsdag 14.00-18.00 på Tarp Byvej 6F. Dvs. ingen ferie til os, dog med lidt begrænset udvalg i uge 29 og 30, da Arne og Michael holder ferie i slagteriet.  

Vi kommer til Østjylland næste gang lørdag d. 29/7, og måske lørdag d. 26/8. 

Vi kommer til Sjælland næste gang søndag d. 30/7, og måske i uge 33.

Vi er lidt udfordret af at Peder holder ferie i uge 32. 

Vi vil derfor øge brugen af levering med kurer i ferieperioden, selvom det er lidt imod vores vilje. Vi vil nemlig gerne levere personligt + minimere brugen af flamingo kasser.

Vi pakker ordren i den sekvens, som de kommer ind. Dvs. hvis man bestiller i god tid, jo bedre er ens chancer for, at vi kan levere det hele.

FREDNING I MARBÆK:

I de sidste par nyhedsbreve har vi skrevet om Danmarks Naturfredningsforenings (DN) fredningsforslag vedr. fredning af hele Marbækområdet til Fredningsnævnet. D. 29 august kl. 17.00 – 19.00 er der indkaldt til dialog møde på Myrthuegaard, Myrthuevej 39, 6710 Esbjerg V. Vi er noget spændt på, om det nye fredningsforslag indebærer nogen form for restriktioner mht. fodring af vores dyr i Marbæk området. Kampen er aldrig slut. Man er velkommen til at møde op.

Tørken var over os, og nu regner det:

I sidste nyhedsmail bad vi de nordiske guder om lidt regn, da alt græsset var ved at visne væk. De nordiske guder er stadig stærke (meget stærke endda), og vi fik masser af regn, mere end vi bad om. Nu ber vi dem om en lille bitte pause, så vi kan få bjerget vores hø. Sådan er det vel med landmænd, de er svære at stille tilfredse 😊.

Vi mangler flere dyreholdere med skotsk højlandskvæg:

Antallet af kvæg falder fortsat i Danmark. Pt. er der ca. 1.453.871 stk kvæg i kongeriget, hvoraf de 9.235 stk er skotsk højlandskvæg. I 1960 var der 3.3 millioner stykker kvæg i Danmark. Antallet af avlere indenfor racen falder også støt, og vi får med jævne mellemerum henvendelser, fra avlere der ønsker at stoppe, om vi ikke vil købe deres dyr. Vi skal have vendt denne nedgang, og vi vil gerne være behjælpelige med råd og dåd, hvis der er nogen, der ønsker at starte op.

Grill arrangement ved bryggeriet Warwik i Varde:

I juni var vi forbi bryggeriet Warwik i Varde og servere pølser til et af deres arrangementer. Det var faktisk rigtig hyggeligt, og deres øl smagte sindsygt godt. Tror der kom 500 mennesker, og tænker næsten, at vi havde fuld plade, da der kom rigtig mange og skulle have en frankfurter fra Guldager Highland Cattle. Vi gentager succesen d. 4/8 med grillede frankfurtere, hvor der er igen spilles musik og serveres øl fra Warwik.

Varde Å dag:

D. 20.8 afholdes der Varde Å dag. Guldager Highland Cattle kommer og griller vores frankfurtere på følgende adresse: Skibskrogen ved Dronning Margrethes vej fra. Kl. 11.00 – 16.00. Der kan læses mere om selve arrangementet på facebook.  

      

Hvad laver vi lige nu?:

Nogen fristes måske til at spørge, hvad får i dog tiden til at gå med lige nu. Dyrene har jo masser at spise, de skal jo slet ikke fodres eller noget. Og I har slet ikke bjerget hø endnu. I må da have en masse tid i overskud lige nu. Det kan være I er taget på ferie???

Nja…. Vi får ikke holdt så meget ferie. Vi har ca. 60 folde med dyr, hvor der skal holdes opsyn. Der kommer stadig enkelte kalve, og nogen gange løber der et enkelt eller flere dyr ud. Så er der hegn, hvor der skal slås græs under (foregår hovedsagligt med en buskrydder), for at der ikke skal ske afledning af strømmen i hegnet. Så vi skal nok få tiden til at gå. I behøves ikke at bekymre jer 😊.

 

   

 

Vi ses derude i naturen eller i butikken.

 

Hilsen

Michael, Arne, Thomas & Peder

Guldager Highland Cattle

 

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse