Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

14-12-2022

Guldager Higland Cattle News – December 2022

Som vanligt, holder butikken åbent hver torsdag i vores lille butik fra 14.00-18.00. Mange spørger hvorfor vi ikke har åbent noget mere. Men lige nu har vi faktisk ikke tid 🙂. Vi glæder os til, at bringe mere nyt når tiden kommer til flere åbningsdage.

 

Århus/Østjylland besøger vi fast hver anden uge, og Sjælland hver 4. uge. Næste gang vi kører til Østjylland er lørdag d. 17/12, torsdag d. 29/12 og lørdag d. 14/1. Sjælland besøges næste gang fredag d. 30/12 og næste gang søndag d. 15/1.


Når kølebilen skal afsted med varer til Aarhus og Sjælland skal der pakkes helt specielt. Her ser du et billede fra pakkeriet om morgenen (kl. 03.00) inden bilen pakkes på en vores ture. Kasserne skal pakkes i den rigtige sekvens, dvs. i den rækkefølge som de skal leveres på ruten. Der er nogen gange rigtig mange kasser (mere end 100 stk), at holde styr på. 


Guldager Highland Cattle udvider med nye produkter: 

Vi har udvidet vores sortiment med: 

Hjemmelavet rullepølse
Saltet og røget bacon
Bayonne skinke
Røget hamburgerrug 

…Altsammen fra vores grise som har levet det frie liv.


Produkterne er tilgængelige i vores butik. Vi har også flæskestegen til juleaften + bøffer/mørbrad (først til mølle princippet gælder) til Nytårsaften.


Juleænder fra Anders Juleand:

Der er rigtig mange, der har bestilt en økologisk juleand fra Anders Juleand´s lille butik. Anders kommer personligt i butikken torsdag d. 15/12 kl. 15.00 - 18.00, hvor han vil udlevere sine ænder (han giver også autografer, hvis man spørger pænt 🙂). 

Dem der ikke kan afhente bestilte juleænder d. 15/12 er chancen der igen torsdag d. 22/22, men så går man altså glip af Anders. Hvis man mangler en juleand har Anders stadig nogle stykker, så bare kig forbi butikken.

 

Vores logo bliver brugt af andre:

Vi synes selv, vi har verdens flotteste logo takket være Heidi, som lavede det til os i 2019. Men nu viser det sig sørme, at vi har en lille kebab butik i Københavnsområdet, som har kopieret vores logo fuldstændigt. Det er da en hyldest til Heidi, men vi er da lidt trætte af det, da kunderne vil forveksle deres logo med vores. Vi har intet med den pågældende kebab butik at gøre. Vi overvejer pt. om vi skal køre en sag.


Retsag afsluttet:

D. 14/8 sidste år, var Peder og Lars indblandet i en frygtelig trafikulykke, som ulykkeligvis kostede Lars livet. Lars og Peder kørte op i en traktor med plov. Politiet anklagede efterfølgende føreren af traktoren for uagtsomt manddrab og alvorlig legemesbeskadigelse, pga. ej overholdelse af ubetinget vigepligt, plus manglende lys på traktor og plov denne mørke sommeraften. D. 25/11 var dagen hvor retssagen blev ført. Sagen endte med at føreren af traktoren blev erkendt skyldig, hvilket udløste 20 dagbøder á 500 kr, betinget frakendelse af kørekortet samt han skulle betale sagens omkostninger. Lars´s datter og mand og vi fik så til gengæld 2 parkeringsbøder udenfor retsbygningen på 795 kr for at komme 10 min for sent ned til parkeringsskiven efter retsagen... Jamen altså. Nu er der i hvert fald sat punktum i denne sag for vores vedkommende. Lige meget hvor hård straffen ville være, så får det jo heller ikke Lars tilbage.


Besøg fra Danmarks Naturfredningsforening lokal afdeling Esbjerg:

D. 30/11 kl. 17.00 havde vi besøg Danmarks Naturfredningsforening (så var man da også fri for at se Danmark spille mod Australien). Danmarks Naturfredningsforening hjælper os med opsyn af dyr på visse arealer i Marbæk og Kvaglund. Spørgelysten og interessen var stor. Tak for besøget siger vi blot. Vi viser gerne slagteriet frem, så hvis der er større grupper, åbner vi gerne dørene til det allerhelligste og viser rundt.


Ny foldtyr:

Vi har forresten købt en ny foldtyr. Det er en krydsning mellem Belgisk Blåhvid og skotsk højland. Dvs. den er 1/8 Belgisk Blåhvid og 7/8 Skotsk højland. Den går sammen med en flok kammerater, men det, der er bemærkelsesværdigt, er, at den er ca. 50 % større end dens kammerater, selvom de er lige gamle. Det er første gang, vi prøver med en krydsning. Tyren er rød og ligner fuldstændig en normal Skotsk højland bortset fra størrelsen (se billede). 


 

Dyrene bindes ind:

Så er alle dyrene faktisk bundet ind. Vi er begyndt i stor stil blot at fodre dyrene ind i mobile fangefold (se vedhæftede billede af indfangne dyr fra Kongens Mose i Løgumkloster). Vi har været begunstiget af et forholdsvis mildt efterår, hvilket har gjort at vi kunne trække den lidt længere. Vi mangler dog stadig at indfange 13 stude, som går ved Linding Å. Nogle gange går det ret let. 


 

Vi ses derude i naturen eller i butikken.

Hilsen 

Michael, Arne, Thomas & Peder


PS: Team Guldager Highland Cattle ønsker jer alle en god jul og godt nytår. 

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse