Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

12-03-2020

Guldager Highland Cattle News Marts 2020

Så er der igen nyt at berette fra Guldager Highland Cattle:

HVORNÅR KAN DU KØBE KØD IGEN
Vi har fersk fars og gullasch igen torsdag d. 19/3. Derudover har vi entrecote på lager, som har krogmodnet 30 dage. 
Vi får Guldager kød kasser og Guldager spegepølser hjem onsdag d. 8/4.
Så hvis man mangler kød fra fritgående, græsfodrede dyr, hvor dyrevelfærd er i højsædet, så kan der bestilles via hjemmesiden: www.guldagerhighlandcattle.dk.
 
HÅRDERE KONKURRENCE PÅ JORD
Vi havde budt på 5 arealer i forbindelse med et udbud fra Esbjerg kommune, men desværre fik vi intet af det vi bød på. Konkurrencen er faktisk usædvanlig hård i Esbjerg området, hvilket presser priserne op for leje af jorden. Men lad os se, hvad der sker næste år. Vi fik heldigvis 2 nye større arealer, en ved Ribe og en ved Skjern, så det er ikke helt skidt det hele.
 
20 NYE ANSATTE FRA KARISE
I Karise på Sjælland hos Niels (se vedhæftede billede) fik vi afsluttet lidt jobsamtaler, således vores crew bliver udvidet med 20 nye dedikerede ansatte (15 stude + 5 kvier), som brænder for naturpleje. Niels og fruen (Lis) er altid dejligt gæstfrie, og har en smart strategi med altid at hælde whisky/snaps/øl på Thomas og jeg, når der skal handles. Denne strategi falder vi altid for, og vi plumper i med begge ben hver gang 🙂.
 
BARF!
Vi er begyndt at levere Barf-hundemad til kunder, hvilket er en stor succes. Vi laver en okse-mix af hjerte, tunge, lever og nyrer, og pakker det i ½ kg´s poser. 
 
UDBRYDERKONGER PÅ SPORET
Sidste uge løb 22 kreaturer (inkl. en stor sort foldtyr) ud fra deres indhegning og ud i Guldager Plantage. Det er selvfølgelig mega træls, når sådan noget sker. Specielt fordi jernbanen løber igennem plantagen, og dyrene var faretruende nær ved banelegemet. Men med en balle hø på traktoren og list/snilde kom de alle ind igen.
 
PIZZALEVERING PÅ DYBT... MUDDER
I sidste uge blev jeg ringet op, af et par unge knægte, som var kørt ind på en af vores marker ude i Sædding Ådal i en lille pizza varebil. Det har vi intet imod, men det er nok ikke så smart, når det er så pløret. De havde ringet til Falck, for at få hjælp til at blive trukket op, men det kostede spidsen af en jetjager. De fandt vores kontakt oplysninger på en af hegnspælene, og vi kom med det samme med vores traktor (se vedhæftede billede). Så hvis I kører fast, så ringer I bare.
 
EN GARVET RÆV VED AT... FÅ DET NU BARE FIXET
I det næste stykke tid begynder vi, at gennemgå alle vores indhegninger, så vi sikrer os, at hegnet er tiptop. Vi har fundet ud af, efter mange år i gamet, at det faktisk er bedst at fixe hegn, og derefter lukke dyr ud, i stedet for at lukke dyr ud, og så fixe hegn bagefter. Der er altid pæle, der er knækket, træer der er væltet, hegnstråd som skal frigøres fra skarn fra havet osv.
Har vedhæftet et billede fra Varde Ådal, som vi hvert år afgræsser. Det er næsten ikke til at tro på, at om 1½ måned, så plejer vi at lukke dyr ud på disse arealer. Har aldrig set så meget vand før i Varde Ådal på dette tidspunkt af året tidligere.
 
VIND - SVAR PÅ SPØRGSMÅLET: HVEM KOMMER UVENTET TIL KAFFE?
Og så har vi haft besøg i vores hønsehus (1 racehøne mindre). Det var hverken en mår, mink, ræv eller mårhund denne gang, men en meget flot rovfugl. Jeg har en professionel ornitolog til at artsbestemme fuglen, og jeg kender svaret. Men gør I? Se vedhæftede billede og kom med et bud på vores facebook-side, hvis I tør. Jeg trækker lod blandt rigtige indkomne svar, og kvitterer med en flot præmie 🙂.
 
Vi ses derude..... i naturen.

 

Mvh

 

Peder Bondemand 

 

PS: Hvis I tænker, hvad der skete med den flotte rovfugl efterfølgende, så kan jeg røbe den stadig flyver frit rundt i Guldager Plantage.

 

 

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse