Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

01-05-2017

Guldager Highland Cattle News April 2017

Så er der igen nyt at berette fra Guldager Highland Cattle:

Marts/April måned har været nogle travle måneder. Alt hegnet er blevet gået igennem. Alle tyre kalve er blevet studet. De fleste dyr er blevet flyttet ud på deres arealer, da vinterfoderet efterhånden er sluppet op. Vi syntes ellers, vi havde fået samlet rigtig meget sammen sidst på sommeren sidste år.

Der er begyndt at komme kalve, hvilket kræver at vi er ude og kigge til dyrene 2 gange om dagen. Vi tjekker om fødslerne går godt, sætter øremærker i kalvene, tjekker om de nye kalve får mælk osv.

At sætte øremærke i kalvene kan være med livet som indsats. Mødrene har nogen gange et rigtig godt beskyttelsesinstinkt overfor deres kalve, hvilket gør man virkelig skal overveje, om det er risikoen værd. Hvis vi kan mærke på koen, den er noget oppe at køre, lader vi kalven gå uden øremærke. Mødrene til kalvene i vedhæftede filer var dog til at arbejde med. Som man kan se på det ene billede, er kalven stadig våd og man kan se moderkagen hænge ud af koen. Apropos moderkagen, så spiser koen faktisk sin moderkage efter fødslen, da det ellers ville kunne give rovdyr færten af nyfødte kalve.

Vi havde købt en sjat dyr, som selvfølgelig kom samme dag. Den ene lastbil fra Odder/Mariager kom 11.50 med 11 dyr, mens lastbilen fra Karise kom kl. 11.56 med 23 dyr. Utroligt, som det kan pakke sig sammen. Men det gik med hiv og sving, og nu går de alle på arealer i Guldager plantage samt Varde Ådal.

Vi har i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening startet 2 koklapper laug op. En i Kvaglund og en i Marbæk. Vi støtter selvfølgelig det arbejde, som Danmark Naturfredningsforening laver med at pleje den danske natur.

Vi har også fået købt de første bistader, og har netop afhentet disse søndag aften i Henne. Vi havde blot stillet dem ind bagi bilen. Under tilbage kørslen fra Henne til Guldager bemærkede vi, at der tilsyneladende var et hul i den ene stade. Det gave lidt drama i bilen specielt med 2 børn på bagsædet. Men vi kom helskindet hjem selvom, man godt kunne føle, det var de længste 25 kilometer, man nogensinde havde kørt :-).

Vi slagter igen d. 8/5, og vil have kødudlevering. d. 23/5. Så hvis man skal have lidt kød i fryseren, så er det nu, man skal bestille via hjemmesiden. En del er allerede solgt.  

Vi ses derude..... i naturen.

Mvh
Peder Bondemand

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse