Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

11-10-2022

Guldager Higland Cattle News – Oktober 2022

Vi har stadig kun åben hver torsdag i vores lille butik fra 14.00-18.00, men vi udvider vores åbningstider, så vi har åbent torsdag og fredag i nærmeste fremtid.

 

Lige nu kører vi til Århus/Østjylland hver anden uge, mens Sjælland besøges hver 4. uge. Vi kommer til Østjylland næste gang lørdag d. 8/10 og søndag d. 23/10. Sjælland besøges næste gang søndag d. 9/10 (vi kan ikke have mere med denne gang), og næste gang d. 6/11.

 

Guldager Highland Cattle udvider med nye produkter

Vi udvider med følgende nye produkter. Vi har i lang tid kun haft en variant af spegepølse, nemlig en spegepølse med grønne peberkorn. Nu er der kommet 3 nye varianter af spegepølser: 

Spegepølse mild, som er uden grønne peberkorn 

Spegepølse med hvidløg

Spegepølse med chili 

Desuden har Michael lavet en ny Guldager Ringrider frankfurter, som allerede er blevet meget populær. Ringrider frankfurteren er lavet udelukkende på grisekød. 

Vi har også fået købt os et kogekar, så torsdag d. 6/10 går vi igang med at lave vores egen Guldager Leverpostej.

 

20 kvier var ude

I sidste nyhedsmail fortalte vi om de 20 kvier, som var ude. Vi fik dem fanget i en fangefold, og sidenhen listet op i en kreatur vogn (se billede). Så det endte meget bedre, end vi i vores vildeste fantasi havde håbet. Dvs. 1 er dog stadig ude (den sprang over hegnet). De roligste går nu igen ved den gamle vandmølle ved Nørholm Gods. De mest livlige er flyttet til et nyt areal, som ligger tættere på vores bopæle.

 

Besøg af Avlsforeningen for Skotsk Højlandskvæg:

Der findes ca. 800 besætninger i Danmark med skotsk højlandskvæg. Ca. 140 af disse er medlem af Avlsforeningen af skotsk højlandskvæg. Lørdag d. 10/9 var foreningen på besøg hos Guldager Highland Cattle (dog ikke alle 140 😊). Vi startede dagen med et besøg på Nørholm Gods, derefter besigtigelse af dyrene, hvorefter vi sluttede af med en rundvisning på slagteriet. 

Vi kommer langt omkring med kølebilen:

På Møn bor Sara og hendes mand. De er nygifte og spiser en del kød. Vi kunne godt sende kødet via kurer, men vi skulle bruge rigtig mange flamingo kasser, hvilket er imod vores principper. Vi har en aftale med det unge par, at de skal samle lidt sammen, og ikke bestille hver 4. uge, når vi kører mod Sjælland. Her ser I et billede af Sara, hvor hun står sammen med sin bestilling. De tager altså fra..... 🙂.

Elpriserne fortsætter deres himmelflugt: 

Hver uge kan man læse om restauranter, bagerier og virksomheder, som må dreje nøglen om pga. stigende omkostninger til strøm. Vi føler med dem (synes det er uforskyldt) og lider også selv. Vores strømregning er næsten 5-doblet på et år, og gør at vi går i minus på slagteriet måned for måned. Vi bider tænderne sammen, og tror på der er lys for enden af tunnelen og håber, at vi snart er tilbage til normale tilstande. Vi kigger på følgende løsninger: solceller og ekstra isolering. Desuden bliver det snart koldt, hvilket gerne skulle sænke forbruget til vores kølerum og frostrum. Ellers må vi bare stramme ballerne og arbejde os ud af krisen.

 

Høstmarked i Givskud Zoo:

Vi blev kontaktet af Givskud Zoo, om vi ikke havde lyst til at deltage i deres Høstmarked, som løb af stabelen d. 24-25/9. Det havde vi da aldrig prøvet før, så det ville vi da gerne. Høstmarkedet var placeret inde midt i parken (ved parkeringsplads 2 for kendere af parken). Vi havde ikke nogen ide, om hvad vi ville blive mødt med, men havde dog fyldt bilen med frankfurter, spegepølser, honning, skærebrætter, knive, 2 stk. grill, brochurer, plakater osv. Øj..... vi fik travlt. Vi havde nærmest ikke et ledigt øjeblik fra høstmarkedet startede lørdag formiddag og til det sluttede om lørdag eftermiddag..... og om søndagen fik den bare et nøk mere. Vi fik rigtig god respons på de smagsprøver, vi uddelte og fik solgt en hel del ud af bagsmækken på kølebilen. Der var sågar en kunde som kom om lørdagen og købte en spegepølse. Hun tog i Givskud Løvepark dagen efter om søndagen blot for at hente flere spegepølser fordi den første var så god. 

PS: Hun havde dog årskort til Givskud Zoo🙂.

Her ser I Michael, som betjener disken.  

 

Økologiske juleænder fra Anders

Sidste år havde vi første gang Juleænder på plakaten fra en ung dreng lidt syd for Ribe. Drengen er nu blevet til en ung større dreng (han er næsten vokset 40-50 cm på et år), men stadig med en kæmpe passion for hans økologiske ænder. Anders (jule) And køber sine ænder som helt små andrikker eller klækker dem selv, og bruger alt sin fritid på sine ænder, og selvfølgelig sine lektier i skolen. Ænderne vejer ca. 3,7 kg slagtet og koster 170 kr/kg. Sidste år kostede de 145 kr/kg, men omkostninger er også steget for Anders. Vi har fået lovning på 50 stk. Guldager Highland tjener intet på denne handel. Så det er uden fordyrende mellemled, da alt går til Anders. Anders kommer selv personligt i gårdbutikken og udleverer ænderne en torsdag op mod jul.

Har vedlagt lidt billeder af Anders og hans ænder. Økologiske juleænder fra Anders kan reserveres via hjemmesiden. Først til mølle princippet gælder.

Vi ses derude i naturen eller i butikken.

 

Hilsen

Michael, Arne, Thomas & Peder

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse