Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

26-12-2023

Guldager Highland Cattle News - December 2023

Der sker som sædvanligt så meget, og der er så meget at berette. 

Åbningstider i butikken: 

Butikken har fremadrettet åbent torsdag 10.00-17.00 og fredag 10.00-16.00 på Tarp Byvej 6F.

Disse nye åbningstider er blevet taget rigtig godt imod.  

Vi har åben både torsdag og fredag mellem Jul og Nytår. Vi har både mørbrad, culotte og steaks til Nytårsmenuen.

I uge 1 holder vi dog lukket i butikken.

Leveringsture i januar:

Vi kommer til Østjylland næste gang lørdag d. 13/1, og lørdag d. 27/1. 

Vi kommer til Sjælland næste gang mandag d. 14/1, og søndag d. 28/1.

Vi pakker ordren i den sekvens, som de kommer ind. Dvs. hvis man bestiller i god tid, jo bedre er ens chancer for, at vi kan levere det hele.

Nye produkter:

Dennis og Arne tryller nede i slagteriet. Nu er der kommet disse nye produkter:

Blodpølse lavet af okseblod

Oksebacon

Grillmedister

Kunder fra Agersø

Vores kunder kommer efterhånden langvejs fra, og vi leverer nærmest til hele landet undtagen Bornholm. Vi har en kunde som boede i Esbjerg, som flyttede til Agersø. Agersø ligger ud for Stigsnæs på det sydvestlige Sjælland. Øen er beboet af 188 beboere og dækker knap 7 kvardrat kilometer. Kunden har spredt rygtet på øen, og forleden kørte et par af disse nye kunder hjemmefra, tog færgen over til Stigsnæs, kørte over Storebæltsbroen og Lillebæltsbroen og handlede i vores lille butik, hvorefter de kørte hele vejen tilbage igen med forsyninger til øen. Det er jo helt vildt 😊.

Vi kan ikke fange vores kvier ved Nørholm:

Ved Nørholm har vi afgræsset et areal ved den gamle vandmølle. Der går stadig 3 kvier på arealet, og vi kan simpelthen ikke fange dem. På et andet stykke oppe ved godset går der 10 stk. 1,5 års kvier, som heller ikke vil fanges. Generelt er vores erfaring at kvierne (specielt de unge kvier) er de værste, hvilket jo kan give associationer til andre ting. Vi tænker, at de er teenagere, og de skal nok falde til ro. Derfor er vi startet med at fodre dem deroppe. Hvis de ikke vil komme til os, så må vi komme til dem 😊.

Nye regler for slagt af dyr på marken:

Fødevarestyrelsen har varslet nye regler for transport af aflivede dyr til slagterierne. Nu skal transport af aflivede dyr foregå på transportmidler ejet af slagteriet. Dette gælder dog ej nødslagtede dyr. Hvorfor denne forskel kan vi ikke greje, plus det øger blot omkostninger for os, når vi vælger, at holde fast i, at vi lægger dyrene ned på marken, for at undgå stress for dyret, levende transport af dyret plus ventetid for dyret oppe på slagteriet. Desuden har vores nye fødevareminister varslet gebyrstigninger for alle vedfærdsslagtninger i det nye år. Vi kender ikke omfanget endnu i detaljer. Men det vil helst sikkert øge omkostninger på kød som vores.

Nordeuropas største insektproducent åbner ny fabrik ved Horsens:

Enorm Biofactory har åbnet Nordeuropas største insektfabrik. Formålet er at lave lokal producerede insektproteiner, som skal erstatte en del af den soja, der importeres i dag. Larverne skal fodres med restprodukter fra fødevareindustrien og dermed reducere og recirkulere restprodukter. Synes navnet er perfekt…. Enorm. Der mangler lige et mellemrum ”En orm”. En fantastisk historie om udnyttelse af ressourcer og dansk entreprenør ship. Vi kommer helt sikkert til at se mere af disse projekter, hvor man også på sigt erstatter kød med insekter i takt med at verdens befolkning stiger.

Vi hæver prisen på oksekød efter nytår:

Nu går den ikke længere for os. Vi har holdt vores priser på samme niveau i næsten 3 år, mens alle andre har hævet priserne på oksekød. Vi er ramt af stigende omkostninger på alle fronter (dyrlæge, fødevarestyrelsen, diesel, strøm, lønninger osv.), så derfor vil der komme en mindre opjustering af vores priser på oksekød efter nytår.

God jul og godt nytår ønskes i alle. Og tak for året der gik.

 

Vi ses derude i naturen eller i butikken.

 

Hilsen

Dennis, Arne, Thomas & Peder

Guldager Highland Cattle

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse