Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

01-12-2021

Guldager Higland Cattle News – November 2021

Så er der igen nyt at berette.


Vores lille butik har åbent hver torsdag fra 14.00-18.00. 

Vores kølebil kører til Århusområdet lørdag d. 4/12, og lørdag d. 18/12. Københavnsområdet får besøg søndag d. 19/12.

Vi er begyndt, at sende bestillinger med kurér, hvis de ligger langt væk fra ruten. F.eks. Nakskov eller Ålborg. Så fortvivl ikke, hvis I bor langt væk fra Guldager 🙂.

Lige nu hamstres der allerede culotte og mørbrad til Nytårsaften. Vi prøver selvfølgelig at tilfredsstille alle, men er lidt begrænset af, at der kun sidder 2 stk i hvert dyr.

Hvis du skal have fryseren fyldt op med bæredygtigt naturkød, så kan du bestille via hjemmesiden www.guldagerhighlandcattle.dk.


Dyrene skal hjem:

Græsningssæsonen er ovre, og alle dyrene skal hjem. Alle dyr er flyttet hjem fra Skjern Ådal, Ølgod, Ansager og Bordrup. De fleste er flyttet fra Blåvand. Vi mangler stadigvæk 9 stk fra Grønningen bag Blåvand Zoo, som bare ikke vil fanges.  

I denne uge har vi fjernet dyrene fra den hemmelige skov, da vi sidste år fik et påbud af Esbjerg Kommune, om at der ikke måtte vinterfodres på arealet, da hele den hemmelige skov er §3 område.

Vi har vedlagt et billede af køerne, som står fanget i fangefolden, inden de læsses på kreaturvognen, og sendes hjem.

I næste uge begynder vi at flytte dyr hjem sydfra (Ribe, Skærbæk og Løgumkloster).


 

Slagteriet kører:

Vi slagter hver eneste uge. Vi slagter vores egen dyr, men er også begyndt at slagte for andre. Uge 47 havde vi rekord, hvor vi slagtede 10 dyr på vores lille slagteri (se billede af Arne slagter, som tjekker slagtekroppe i modningsrummet).

PS: Vi kører med 3,2 grader og 57 % luftfugtighed pt. for at få optimal krogmodning. 


Grise:

Vi udvider paletten med produkter til også at indeholde grise. Vi forhandler dog kun grise, hvor vi er sikre på at dyrevelfærden er ok. Dvs. det skal være fritgående grise. Du kan købe fritgående duroc gris. Grisene sælges som halve grise, finparteret og vakuum pakket. Fritgående duroc kan kun bestilles i webshoppen.


Nørholm Gods:

Vi har netop underskrevet en kontrakt med Nørholm Gods. Vi skal afgræsse arealer (ca. 90 hektar) langs Varde Å og Linding Å næste år og årene frem. Arealerne har ekstrem høj naturværdi, og det er meget sandsynligt, at vi kan få tilskud til hegning af alle arealer. Vi glæder os til samarbejdet med Nørholm Gods. På Nørholm gods gik der sidst stude på arealet i 1768. Nu mere end 250 år efter, kommer studene tilbage.


10 kg´s kassen er billig:

Efter åbning af vores lille butik, hvor vi altid har ferske varer i kølemontren, ser vi en stigende tendens til at kunderne køber specifikke udskæringer. Det er vi da glade for, dog er det altså billigere at købe vores 10 kg´s kasse.


En 10 kg´s kasse indeholder typisk:

1,5 kg tykkam/bov: 160 kr

1 kg osso buco: 120 kr

3,5 kg hakket oksekød: 280 kr

0,5 kg gullasch af inderlår: 60 kr

1,0 kg roastbeef: 130 kr

1,2 kg højrebskotelet: 240 kr

0,8 kg engelsk bøf af tyksteg: 150 kr 

0,5 kg entrecote, tyndsteg: 100 kr

Ialt: ca. 1240 kr 


En 10 kg´s kasse koster 950 kr, dvs. man sparer ca. 25 %. Vi siger det bare, som en lille servicemeddelelse.


Udbryderkongen fra Dalstrøget:

På et areal ud mod Sædding Strandvej har vi et areal ved Dalstrøget, hvor vi vinterfodrer. Arealet gennembrydes af en gå sti. Dyrene kan gå over stien, men kun på et begrænset stykke, som ellers er spærret med 2 kvægriste. Vi har ca. 30 dyr gående på arealet, og der plejer aldrig at være problemer. Men et af dyrene har fundet ud af, at man da bare kan springe over kvægristene, for at få fat i en masser lækkert græs på den anden side. Og det er altid den samme, som hopper over kvægristen med et elegant lille rejehop. De 29 andre bliver blot stående og kigger. Der er sat afspærringer op, men den hopper da bare imellem. I dag var den ude igen, og telefonen begyndte at kime med borgere, som blot ville fortælle os (tak for det iøvrigt. Vi værdsætter alle henvendelser), at udbryderkongen var ude igen. Jeg fandt den på en lille mark ca. 150 meter fra fennen. Efter 3 sekunders forhandling, blev vi begge enige om, at den skulle tilbage i fennen. Vi gik stille og roligt tilbage mod kvægristen, hvor den let og elegant hoppede over (se billede) og ind til dens kammerater, som om intet var hændt. Vi har besluttet, at vi må tage dyret hjem, inden den lærer dens kammerater sit lille trick. 


Vi ses derude i naturen 


Hilsen


Thomas & Peder

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse