Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

23-08-2017

Guldager Highland Cattle News August 2017

Så er der igen nyt at berette fra Guldager Highland Cattle:

Juli/August har været lidt udfordrende for os. Vi har bøvlet med at få bjerget hø i det ustadige danske sommervejr. Man skal helst have 4 sammenhængende tørre dage for at kunne lave tørt hø. Alternativt kan man pakke sit hø ind som wrap baller, men vi synes det strider lidt mod vores koncept, at bruge alt det plastic til at pakke ballerne ind med. Vi mangler stadig at få slået hø på en 30 - 40 hektar, men mon ikke de højere magter forbarmer sig og giver os nogle sammenhængende dage uden nedbør sidst i august.

Vi har fået svar på den DNA prøve, som Naturstyrelsen tog fra den kalv som var fuldstændig spist. Dvs. prøven gav ikke noget resultat og vi kan derfor kun gisne om, hvilket dyr som spiste en af vores kalve. Vi mangler faktisk en 3 - 4 kalve endnu i forhold til tidligere år. Det kan selvfølgelig være et tilfælde, hvilket jeg tror, men man ved aldrig.

Vi har ikke købt noget op siden sidst. Der er lidt lavvande i vores kassebeholdning efter vores impulskøb af besætning i juni plus opkøb af diverse bistader + udstyr. Men lur mig om vi ikke falder i, hvis det rigtige tilbud viser sig plus, hvis sælger disker op med kaffe punch og wienerbrød.

Vores aftale med en restaurant røg desværre i vasken, da ejeren røg ud i lidt personlige issues. Vi afventer, og måske kommer han tilbage senere. Vi er i stedet kommet i kontakt med en lille gårdbutik, som indtil videre har bestilt hele dyr + lidt honning. Vi er også i kontakt med Ribe Madstation, som starter op med salg af lokale råvarer i efteråret 2018.

Vores bistader kører, selvom vi får nogle overraskelser. Nogle familier dør af uvisse årsager (måske bejdset raps frø og sprøjtemidler). I andre stader dør dronningen og erstattes af en drone dronning, som kun producerer droner (En drone er en han bi). Problemet med droner er at de laver ikke noget, men spiser 5 gange så meget som en arbejdsbi (hun bi). Nogle vil måske påstå (ca. 50 % af den danske befolkning), at dronerne er helt menneskelige i deres væremåde :-).

Vi har lige lavet 2 slyngning, og har nu igen honning på lager.

Både Thomas og jeg er blevet stukket mange mange mange (mange, mange, mange) gange og vi reagerer begge ret kraftigt på disse bistik. Thomas har endnu været ved lægen, da han troede, han var allergisk efter at have været uarbejdsdygtig i et par dage pga. et bistik i hånden. Men det var bare pjat med ham :-).

Vi slagter igen d. 28/8 august, og har udlevering d. 12/9. Der er stadig kød til salg, selvom bestillingerne tikker ind dagligt. Vi har oplevet lidt et boom i efterspørgslen af vores frankfurtere + der begynder at komme en del special bestillinger på special kød såsom kæbekød, nyretapper, bavette, kohoveder osv. 

Vi ses derude..... i naturen.

Mvh
Peder Bondemand


PS: Har vedlagt et par billeder, som jeg har fået lov til at sende videre. Billederne er taget i Marbæk af en af vores faste kunder (Lise Ventzel).

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse