Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

22-09-2021

Guldager Higland Cattle News – September 2021

Så er der igen nyt at berette.


Den 14/8 var vi på vej hjem fra København i vores lille kølebil. På en mørk landevej lidt uden for Guldager holdt der en traktor med en plov stille på vejen i "vores" kørebane. Ved rattet sad Lars, som han havde gjort før. Vi så ikke traktor med plov før det var for sent, og vi nåede slet ikke at bremse inden påkørsel. Lars blev dræbt ved ulykken, og Peder røg på intensiv, respirator og kunstig koma. 

Vores tanker går til Lars´s pårørende efter denne meningsløse ulykke. Lars var et rigtig fint menneske, som blandt andet brugte tiden på hans børn/børnebørn, skydning med colt/winchester i skydeklubben, convoy buddies, gåture i den hemmelige skov for at tjekke om kvæget og deres kalve havde det godt og fodboldklubben EFB som blev fulgt i tykt og tyndt. 


Æret være Lars´s minde. 


Peder er langsomt på vej tilbage, og det ser ud som om, at han slipper uden men, men blot lidt mere patina. Det kommer dog nok til at tage et par måneder, før han er helt klar.


Ny kølebil:

Vores kølebil blev totalt smadret ved ovenstående ulykke, og uden kølebil er vi noget hæmmet. Derfor har vi været på udkig efter en afløser. Der er ikke mange kølebiler på markedet i Danmark, men nu har vi fundet en. Det er en ældre Mercedes Vito, som er en lille opgradering i forhold til vores gamle Caddy folkevogn. Med den nye kølebil har vi fået mere plads bagi, hvilket er nødvendigt, når vi skal hente fra slagteriet og bringe kød ud til vores kunder. Køle bilen bliver hentet på fredag. 

Vi kører forresten til Sjælland d. 25/9, hvor køle bilen får sin ilddåb.


145 områder landet over bliver gransket for farligt giftstof:

Efter en giftsag i Korsør, hvor et kogræsserlaug havde kvæg gående på et forurenet areal, har regionerne nu udpeget en række områder, som kan være forurenet med giftstoffet PFOS (et flour giftstof). Giftstoffet PFOS er muligvis blevet spredt på 145 områder i hele landet i forbindelse med brandøvelser. 


I vores region/område drejer det sig om følgende adresser:

Grærup Havvej 2U, Oksbøl 

Nybrovej 185, Janderup

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg

Fårevej 16, Gredstedbro


Vi har ingen har vores kvæg gående i nærheden af disse arealer, blot til info, da flere af vores kunder spørger, om de kan være sikre på at kød fra Guldager Highland Cattle ikke er inficeret med PFOS. Hvis det holder stik med de 145 arealer, der er udpeget indtil videre, og hvor man har taget alt med for at være helt sikker, så kan vi garantere, at vores kvæg ikke har gået og græsset på forgiftede områder. Vi er ikke i nærheden af disse 4 områder.


https://www.dr.dk/nyheder/indland/145-omraader-landet-over-bliver-gransket-farligt-giftstof


Ny gårdbutik:

Vi er nu klar med vores nye gårdbutik, hvor vi har mulighed for at opbevare vores kød på køl og frost. Desuden vil vi som tidligere nævnt kunne modne, skære, pakke og lave røgvarer. Vi mangler stadig at indkøbe et par maskiner såsom pølsestopper (dvs. den er fundet og mangler blot at blive leveret) og røgeovn, men nu er det muligt for os at vakuumpakke alt vores kød. Vi er tyvstartet for at se om vores vakuumpakker (tror det er Nordeuropas største) virker, og det gør den. Vi kan slet ikke følge med 🙂. Når pølsestopperen er på plads laver vi en general prøve, hvor vi parterer det første dyr.

Vi har vedlagt et billede fra fronten af butikken og I kan godt glæde Jer til indvigelse torsdag d. 30. september – mere info følger.


Adressen for udlevering af kød vil fremover være Tarp Byvej 6F, 6715 Esbjerg N. Vi har også udvidet åbningstiden fra tidligere 16.00-18.00 til 14.00-18.00. 

Med vores nye faciliteter på Tarp Byvej, har vi nu også mulighed for at tilbyde returslagt for andre. Vi har allerede de første 2 kunder, som har meldt sig, inden vi overhovedet er startet.

Vi (Thomas og Peder) kan ikke selv skære/partere, og har derfor behov for en slagtersvend. Vi har haft en i kikkerten i længe, og han starter lige om lidt. Vi glæder os vildt til samarbejdet. I næste nyhedsmail løfter vi sløret for hvem det er. 


En lille efternøler har set dagens lys:

​Vi troede ikke, vi skulle have flere kalve i år. Men sørme ikke om der lige er kommet en lille efternøler. Har vedlagt et billede, som Carsten fra Marbæk har taget af den lille fyr. Nu kommer der helt sikkert heller ikke flere..... Tror vi.... måske.... eller noget 🙂.


Månedens opskrift fra Kasper (tak for den):

 

1. Trim af fedt/sener

2. Rub/krydderi - “Texas style” (kun salt/peber). Må gerne ligge og trække i minimum et halvt døgn.

3. Grill ved 110 grader med røg af kirsebærtræ og æbletræ

4. Ved 70 grader centrumtemp., kød pakkes ind med smør, oksefond og æblejuice

5. Ved 94. grader centrumtemp., kød færdig

6. Hvile i 2 timer

7. Så er der mad 😍😍

Tilberedning inkl. hvile tog ca. 14 timer alt i alt.


 

 

 

 

 

 


  

Velbekomme og... Vi ses derude i naturen.


Mvh


Thomas og Peder


 

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse