Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

26-10-2016

Guldager Highland Cattle News Oktober 2016

Så er der igen noget at berette fra farmen.

Vi er kommet hjem fra en fantastisk tur i det nordvestlige Skotland. Vi fik set en masse besætninger deroppe og en sublim natur, mødt en masse spændende mennesker, været på dyrskue og efterfølgende auktion, mærket historiens vingesus i kraft af gamle borge og slotte, smagt lidt på lokale drikke osv. Det er bestemt ikke sidste gang, vi tager til Skotland. Se da lige vedhæftede billeder, som giver et lille indblik, hvor smukt der er deroppe. Desuden var vi begunstiget af en hel uge med solskin. Det er vist aldrig sket før i Skotlands historie. Hvor heldig kan man være :-).

Vi købte ikke nogen dyr deroppe, dyrene var bestemt helt fantastiske, men vi syntes prisniveauet var for højt. Desuden kommer der importafgift, omkostninger til karantæne stald + transport oveni. I stedet fik vi handlet lidt med de andre højlandskvæg avlere, hvilket betyder, at der kommer dyr fra Hanstholm og Sjælland til Vestjylland efter nytår.

En uge i Skotland betyder dog, vi er lidt bagefter herhjemme. Der er stadig mange dyr, der skal flyttes. Men Ølgod/Ansager er tømt. Ved Varde å mangler vi stadig en del osv. Heldigvis har vi dog været forskånet for de vilde oversvømmelser endnu. Udover flytninger (tyrene skal også tages fra køerne), har vi en del dyr, som skal øremærkes og studes. Vi kommer bestemt ikke til at kede os. Når man går derude mellem dyrene (specielt på arealer som ligger op til golfklubber), kan man jo godt tænke, hvad dælen ser folk dog i golf. Det er da rent tidspilde og ret intetsigende. Men på den anden måde, det kan jo også tænkes, at golfspillerne tænker: hvad dælen ser de bonderøve dog i de kvæg? Men det tror jeg da næppe de tænker :-).

Vi har forresten fået en ny stor kunde, som hedder Industrien. Industrien er et kombineret spisested/værtshus, som ligger i Skolegade i Esbjerg og vi er meget beærede over, at de ønsker, at vi skal levere til dem. Så en opfordring skal lyde: tag på Industrien og bestil deres burger med kød fra Guldager Highland Cattle. Kokken hedder Sofus, og hun (ja.... det er en hun :-) er hamrende dygtig. Vi har ikke tidligere givet os i kast med spisesteder, men vi begynder, at kunne levere i lidt større mængder.

Fodringssæsonen starter lige om lidt, og dyrene er ved at være  sultne, da det tynder ud i græsset. Men vi er klar. Vi har samlet rigeligt med foder til de næste 6 måneder inden græsningssæsonen starter igen d. 1/5.

Vi slagter lidt løbende, da vi plukker de vilde dyr ud. Som man måske kan huske fra tidligere nyhedsbreve, så havde vi fået købt lidt spændende vilde dyr ind. Livet er simpelthen for kort til vilde dyr, så derfor bliver de pillet ud af avlen. Så det hænder vi har lidt på lager, men ellers er næste slagtedag d. 5/12 med udlevering d. 20/12, dvs. næsten lige inden juleaften. Hvis man ikke ved, hvad man skal give sin familie/kone/mand/børn/forældre/tante osv. i julegave, så kan man da give en kasse kød. Eller måske skal man bare have nogen frankfurtere eller spegepølser til julefrokosten. Først til mølle princippet gælder som sædvanligt.  


Mvh
Peder Bondemand

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse