Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

21-09-2016

Guldager Highland Cattle News September 2016

Så kom den længe ventede opdatering fra Guldager Highland Cattle. Man har måske tænkt: "Hvad sker der?", "Hvorfor hører vi ikke noget?", "Er de her stadig?".

Jeg kan berolige folk med, at vi er her stadig og vi knokler for at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Lige nu er vi næsten færdige med at bjerge vinterfoder. Vi skal bruge rigtig meget vinterfoder. Som tommelfingerregel regner vi med ca. 4 wrapballer i snit pr. dyr for en vintersæson. En wrap balle vejer ca. 600 kg. Hvis man f.eks. har  300 dyr, så giver det 720 tons. Vi kan have 24 wrapballer på vognen, når den er fuld læsset med stropper. Dvs. 50 læs er kørt hjem. Det tager meget tid med slåning af høet, derefter skal det vendes inden det bliver presset, kombineret med lidt ustadigt vejr til tider, gør det til lidt et puslespil.

Derudover har vi haft godt gang i buskrydderne, da vegetationen har haft en tendens til at gro op og aflede strømmen (den havde vi ikke set komme), hvilket ikke er så godt, hvis man gerne går lidt op i, at dyrene bliver inden for indhegningen.

Vi er ved at flytte dyrene fra de lave områder, dvs. naturarealer, som går ned til f.eks. Varde å. Vi flytter dyrene inden det evt. bliver lidt for spændende. Sidste år havde vi en dag, hvor der kom næsten 200 mm på et døgn. Det giver oversvømmelser på arealer ned til åerne. Dyrene bliver i stedet flyttet til højere arealer, f.eks. hedearealer (se vedhæftede billede), hvor dyrene sikrer, at heden ikke springer i skov.

Vi havde store slagtedag d. 30/8, hvor vi slagtede 9 dyr, som havde levet det gode frie liv. Afsætningen af kødet går rigtig fint. Vi har endnu ikke reklameret i medierne, da vi stadig mener at mund til mund metoden er den rigtige måde. Desuden synes vi det er lidt fedt, at vores kunder opfatter det, som en lidt hemmelig ting, at de kender et sted, hvor man kan få det bedste oksekød i verden :-).

Vi har kød igen d. 11/10, hvor vi har slagtet stude, som har gået på natur arealer ved Varde golfklub. Kød kan bestilles via hjemmesiden, som foriøvrigt lige har fået nyt design. Den gamle hjemmeside gik ned, og vores spidskompetancer ligger ikke i det område, i stedet har Sanne fra Fyn hjulpet os. Siden vil blive opdateret løbende med opskrifter og billeder fra farmen.

Sidst, men ikke mindst, tager Thomas og jeg på en studietur til Skotland uge 40, for at kigge på højlandskvæg (hvis de da ikke har eksporteret alle dyrene til Danmark), tage på dyrskue, se gamle slotte og haver, plus lidt whisky destillerier (hvis det ellers siger en noget:-). Thomas har tidligere gået en del op charterferier. Han har været på Mallorca, 1 gang for mange år siden. Det var ikke lige ham. Men dette bliver ikke nogen charterferie, så vi satser på en oplevelsesrig tur med masser af indtryk sammen med andre højlandskvæg avlere fra hele Danmark.   

Mvh
Peder Bondemand

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse