Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

13-05-2020

Guldager Higland Cattle News – Maj 2020

Så er der igen nyt at berette.


Vi har oplevet markant stigende efterspørgsel af vores kød, hvilket er kommet i hus pga. først og fremmest mund til mund metoden (som jo er den bedste), men også pga. små reklamefremstød i lokalområdet + Århus, trekantsområdet og København.

Vores lille kølebil kører nu afsted hver uge. I morgen d. 14/5 kører vi igen mod Sjælland med nye forsyninger.

 


Vi har udlevering af kød fra dyr, som har levet det frie liv og mærket sol, regn og vind på deres muler på følgende datoer:

Torsdag 14/5

Tirsdag 26/5

Tirsdag 9/6

Du kan bestille kød på hjemmesiden www.guldagerhighlandcattle.dk.


OVER 600 FØLGER GÅRDLIVET OG DE SKØNNE KØER

Antallet af abonnementer på vores nyhedsmail steget kraftigt. Det tyder på en ægte interesse for at følge årets gang på vores lille bondegård. Vi glæder os over interessen, og ser det som et tegn på, at vores måde at drive landbrug på, er i tidens ånd.


EN NY SLAGS KASSE? GIV OS JERES FORSLAG

Det er ikke alle, der kan bruge f.eks. osso buco, benløse fugle, bov og tykkam. Derfor har der fra flere kunder været ønske om, at vi laver en alternativ kasse. Eksempelvis kunne vi lave en nyt produkt, som er en 10 kg´s kasse med 7,5 kg fars + 2,5 kg steaks (højrebskoteletter, entrecote, engelske bøffer, steaks af inderlår, mørbrad). Hvad er jeres feedback? Er der andre ønsker?


KÆLVNINGER

Lige nu er det højsæson for årets kælvninger, og hver dag byder på nye kalve i alle mulige farver. På en forårsdag kom der 6 kalve, hvilket er ny rekord for os. Vi har køer gående på arealer i Marbæk, Den hemmelige skov i Kvaglund, Sædding Ådal samt Varde Ådal. Vi besigtiger køerne dagligt for at sikre, at alt går godt. Det gør det heldigvis som oftest, når racen er Skotsk Højlandskvæg. Et par billeder af årets kalve kan ses her i mailen og vi opdaterer selvfølgelig også facebook med billeder, så I alle kan se de smukke nye Guldager Highlanders


TYREKAMP

Vi har pt. 5 foldtyre. Men derudover har vi ca. 10 tyre ekstra. Med så mange tyre i besætningen, kan det ikke undgås, at vi flere steder har 2-3 tyre gående i samme fold. Vi sørger altid for, at hvis der er flere tyre gående i samme fold, at der er størrelsesforskel, så der ikke er nogen tvivl om rangordenen i flokken. Men når man lukker tyre sammen, så skal territoriet altid lige pisses af. På videoerne her, ses 3 tyre, en stor, en mellem og en mindre tyr. 

https://drive.google.com/file/d/1QAatGcuXbtrJN4Nqyv4xD-XM0lYpFGDs/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1L2TpyL-qXE8S3ha7SSauS8LkdyxNBWjX/view?usp=sharing

Den mellemste og mindste gik sammen inden, hvorfor deres indbyrdes rangorden er afklaret. Da den store tyr kommer til folden, bliver den straks udfordret af den mellemste tyr. Det starter med lidt show off, hvor de vender siden til hinanden, mens de skyder ryg og forsøger, at se så store ud som overhovedet muligt. Derefter smides hæmningerne, og der opstår en kort tvekamp indtil en viger. Det ser lidt voldsomt ud, og der er kræfter bag udfoldelserne, men det er som regel hurtigt overstået. 


FLYTNING AF DYR FRA SUSÅVÆNGET

Hvert år skal vi have flyttet en flok køer med kalve fra Susåvænget til Sædding Ådal. Det er svært i praksis, at flytte alle dyrene med vogn, da der er små kalve, og man risikerer at skille kalvene fra mødrene. Derfor tager vi hvert år chancen og driver hele flokken fra det ene areal til det andet på en gang. Det kræver, at man har tungen lige i munden, og man vælger det rigtige øjeblik, at åbne ledet, samt får de bageste presset frem, så ingen lades tilbage. Alt kan gå galt, og dyrene kan gå til alle sider. Men det gik.... Pyha. Har vedlagt en lille video fra seancen.

https://drive.google.com/file/d/1YR3MKbWi3hoW-d2CSJDBcCy7FU2lcl53/view?usp=sharing


KAMMERSLUSEN:

Nu begynder restauranterne igen at åbne efter måneders nedlukning pga. Corona. Vi er så heldige, at vi er begyndt at levere til en ny restaurant. Det drejer sig om Restaurant Kammerslusen ved Ribe. Kammerslusen åbner mandag d. 18/5, og vil servere specialiteter som understreger deres placering ved Vadehavet – her finder du selvfølgelig også Guldager Highland Cattle på menuen. 

I åbningsugen, uge 21, har Kammerslusen åbent hver dag fra kl.12.00 til 22.00. 


Bord/Strandstol kan reserveres på 92 443 443 eller kammerslusen@kammerslusen.dk. 

Vi har også sat dyr ud foran diget ud for Kammerslusen. Har vedlagt 2 billeder af dette, som Kammerslusen har taget.


Vi ses derude i naturen


Mvh


Peder Bondemand

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse