Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

16-07-2019

Guldager Highland Cattle News Juli 2019

Så er der igen nyt at berette fra Guldager Highland Cattle:

Fødslen af kalve er gået fornuftigt, og vi har fået hele paletten af farvekombinationer lige fra krid hvid til kul sort. Man kan ved selvsyn se kalvene, som går ude i Marbæk området, Sædding Ådal samt "Den hemmelige skov" ude i Kvaglund.

Alle tyrene er nu lukket ud på deres respektive arealer. I år har vi 6 tyre i gang. Har vedhæftet billeder af de 4 største. 1 købt ved Haller Fold (Gustav), 1 købt på Rømø (Bjørn) og 2 købt ved SassoHighs (Monty og Licens). Derudover har vi 2 mindre tyre gående. Tyrene af racen skotsk højland vejer fra ca. 600 - 1000 kg. Vi har ikke vejet vores, så vi tør kun gisne om vægten. Monty er nok den største, selvom han er den yngste og ikke fuldt udvokset endnu. Bjørn følger tæt efter, og jeg gætter på, at han vejer mindst 900 kg. Alle vores tyre er meget rolige af sind, hvilket forhåbentligt bliver videregivet til alle deres kalve. 

 Vi har fået en fantastisk start mht. bjergning af vinterfoder. Sidste år var jo en katastrofe pga. tørken. Så hvor nogen klager over det manglende sommervejr, så klapper vi lidt i vores hænder. Vi forsøger så vidt muligt at lave så meget hø, som vi kan (se vedhæftede billede), da vi ej ønsker at lave wrap baller pga. brugen af plastic til dette. Hø kræver modsat wrapballer, at man kan putte det under tag. Vi mangler efterhånden lidt lagerkapacitet til vores hø, da vi skal have bjerget ca. 2.000 baller (Og det er de store baller, livet er nemlig for kort til små baller (høballer)).

Vi er også begyndt, at få bestillinger på kød fra Sjælland. På en af mine ture derover i sidste uge (blev også lige kombineret med en Metallica koncert i Parken), havde jeg desuden et møde med en kok (Peter) fra staden. Peter er lidt af en Michelin kok, og ønsker at bruge de lidt skæve og sjove stykker (Dvs. kæbekød, oksehaler, tværreb, bov, tykkam, bryst, lårtunge), hvis man kan sige sådan. Vores historie om naturpleje og efterfølgende CO2 neutrale produktion af naturkød, uden brug af gødning og sprøjtegifte, tiltaler også dem fra København.

Vi har efterhånden fået taget på, at indfange bisværme. Indtil nu har vi fanget 5 stk, hvilket er 5 stk. mere end sidste år og faktisk også 5 stk. mere end året før. Forleden var jeg ude ved en af mine ældre svigerfædre, som var gået i lag med et stort hvepsebo, bevæbnet med en lille rød fluesmækker. Det kan ikke anbefales, og havde da også givet mindst 25 stik, inden han var kommet i sikkerhed :-). Husk også på, inden man går i gang med den lille røde fluesmækker, at bier og selv hvepse laver en bestøvning af vores planter, som er uundværlig i vores natur.

Folk er faktisk rigtig gode til at ringe til os, hvis de oplever noget usædvanligt. Det kan være en kalv, som ikke har det så godt, en stud der er hoppet ud af folden og sjosker rundt på golfbanen eller en vandslange, som er sprunget læk. Vil gerne sige af hjertet tak, fordi I hjælper os.
 
Vi har kødudlevering torsdag d. 18/7, hvor der kan bestilles kasser (10 kg´s), fars og frankfurter. Vi har også varmrøget bryst, yderlår og lårtunge på bøgeflis vædet med Jack Daniels denne gang. Bestilling kan ske via hjemmesiden. Først til mølle princippet gælder.
 
Vi ses derude..... i naturen.


Mvh
Peder Bondemand

PS: En lille servicemeddelelse. Hjemmesiden er blevet opdateret med diverse nyhedsbreve. Tjek det ud, hvis man ønsker, at læse mere.

 
 

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse