Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

01-03-2024

Guldager Highland Cattle News - Februar 2024

Der sker som sædvanligt så meget, og der er så meget at berette. 

Åbningstider i butikken: 

Butikken har fremadrettet åbent torsdag 10.00-17.00 og fredag 10.00-16.00 på Tarp Byvej 6F.

Disse nye åbningstider er blevet taget rigtig godt imod.  

Leveringsture i marts:

Vi kommer til Østjylland næste gang søndag d. 10/3, og lørdag d. 23/3. 

Vi kommer til Sjælland næste gang lørdag d. 9/3, og søndag d. 24/3.

Vi pakker ordren i den sekvens, som de kommer ind. Dvs. hvis man bestiller i god tid, jo bedre er ens chancer for, at vi kan levere det hele.

Nye produkter:

Dennis og Arne tryller nede i slagteriet. Nu er der kommet disse nye produkter:

Frankfurter classic og frankfurter ramsløg er blevet justeret i smagen, så det er en markant bedre frankfurter. Vi har ændret pakkestørrelsen fra 6 til 4 stk pr. pakke, og sat prisen ned til 50 kr/pakke.

Så er der kommet en ny frankfurter, som vi kalder Spicy cheese, som indeholder ost og lidt cayenne peber. Carlsberg har et slogan, som hedder ”Probably the best beer in the world”. Vi overvejer, at kopiere dette slogan lidt med denne spicy cheese. Vi vil dog fjerne ordet ”beer” og erstatte med pølse, dvs. ”Probably the best pølse in the world”.

Så kommer der røget svinebacon lavet på kæbesnitter ”guanciale style”.

Så eksperimenteres der med langtidsmodning af bøffer. Bøffer som er modnet i 100 dage. Virkelig en sublim oplevelse for ganen. Vi har solgt de første i denne uge, og har fået meget positiv feedback.    

Dyr fra Nekselø

Dyrene, som vi købte på Nekselø, vil ikke forlade øen. Vi har haft en vognmand ovre, men han kunne simpelthen ikke få dem op på bilen. Nu overvejer vi en plan B og plan C :-). Ja….. Eller måske en plan D.

Dyr fra Refsvindinge:

Vi har købt en lille besætning i Refsvindinge, som er blevet fodret med mask fra Refsvindinge Bryggeri. Vi snakker mask, som er brugt i produktionen af deres klassikerne såsom ”Røde mor” og ”Ale nr. 16”. Dyrene ser rigtig godt ud, og skal nu på afvænning i det vestjyske fra 1. maj. Dvs. de får en kold tyrker 😊

CO2 afgift og klima afgift:

Regeringen varsler med en CO2 afgift på 750 kr/tons CO2 i forslag 1. Hvis en ko udleder 4 tons CO2 pr/år, og man har så mange køer, som vi har, så er vi færdige. Vi ved ikke, om man vil differentiere afgiften på de enkelte typer af køer. Altså om det er malkekøer, kødkvæg eller naturpleje kvæg, som faktisk har et positivt klimaaftryk. Derudover vil en CO2 afgift være voldsomt konkurrenceforvridende, så det kun er de danske bønder, som får den. Hvis CO2 afgiften bliver vedtaget, vil kød, mælk, ost strømme ind fra vores nabolande Tyskland og Polen. For os landmænd virker det tudetosset, at det landbrug Danmark har, som er så klimaeffektiv i forhold til andre lande, skal straffes så hårdt. Der er for resten en politiker, som også synes, det er tudetosset, og det er en der hedder Inger. Hvis forslag 1 bliver vedtaget, så vil det betyde en prisstigning på ca. 4,50 kr pr. 500 gram oksekød, dvs. 9 kr/kg. Det vil tvinge priserne, så højt op, at danskerne forbrug af rødt kød vil blive reduceret, og vi vil gå over til mere plantebaseret kost.

For ligesom at sætte trumf på, synes Klimarådet også, at landbruget skal tilføres en klimaafgift på alt rødt kød. Men det skal så gælde alt kød, dvs. ikke kun dansk kød, så det er i det mindste ej konkurrenceforvridende. Ved så heller ikke hvordan man vil håndtere blandingsprodukter. Altså hvis det er frikadeller med linser f.eks.

Det er meget spændende at følge med i (eller noget). Der sidder ihvertfald mange kloge mennesker  bag skrivebordene. Og det skal vi jo være glade for, at der er så mange kloge mennesker i Danmark.

Gebyr på 4524 kr for syn af levende dyr er sat i gang:

På trods af vores protester, så er gebyret på 4524 kr/time for syn af levende dyr inden skydning på mark trådt i kraft. Vi har pga. disse høje gebyrer, leveret levende dyr til slagteriet en gang, men det gør vi ikke igen, da vi ikke mener, det er god dyrevelfærd. Vi vil i stedet prøve at optimere på tidsforbruget, og så må vi blot betale ved kasse 1. Vi håber stadig på, at landbrugsminister Jacob Jensen og Fødevarestyrelsen hurtigst muligt kommer til fornuft vedr. disse urimeligt høje timesatser, som får vores erhverv til at bløde og ej bidrager til god dyrevelfærd.

Vi vil fortsat kæmpe imod med disse gebyrer, da disse gebyrstigninger langsomt kan kvæle erhvervet (naturpleje) og de små slagtehuse.

Året første kalv:

Som en dejlig forårsbebuder, på årets første forårsdag, kan vi meddele, at årets første kalv netop i dag er kommet til verden. Det er en dreng, og i år skal navnene starte med ”V”. Det kunne være ”Verner”. Det kunne også være ”Viggo”. Har I nogen forslag? 

Vi ses derude i naturen eller i butikken.

 

Hilsen

Dennis, Arne, Thomas & Peder

Guldager Highland Cattle

PS: No farmers, No food.

 

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse