Nyhedsbreve


Nyhedsbreve

16-06-2017

Guldager Highland Cattle News Juni 2017

Så er der igen nyt at berette fra Guldager Highland Cattle:

Maj/Juni måned har været nogle travle måneder. Næsten alle køer har fået kalve, og der er sket det vilde, at en af vores køer har fået tvillinger. Det er ellers uhyre sjældent indenfor racen af skotsk højlandskvæg. Der er skotske højlandsavlere, som har haft dyr hele livet, som aldrig har oplevet det. Vi har oplevet det engang tidligere for 8 år siden, så vi må være lidt heldige. Begge kalve (2 piger) har det foriøvrigt aldeles fremragende og moderen ligeså.

Vi har også mistet et par kalve og en er sågar blevet spist. Vi afventer nu svar fra en DNA prøve, som blev taget ved gerningsstedet af en udsendt fra Naturstyrelsen. DNA prøven er sendt til Tyskland for analyse og der går 3 uger før vi har svar på om det var en hund, guldsjakal, tiger, løve eller ulv.

Vi er også kommet til at købe lidt op. Sådan er det når man kommer ud til sælger og det er lidt hyggeligt. Plus hvis der også bliver serveret kaffe punch + hjemmebag, så har man en tendens til at falde i. Det endte med vi købte 37 dyr på en gang, hvilket er det største antal, vi har købt endnu på en gang. Nu skal vi heller ikke have flere, er Thomas og jeg blevet enige om.

Vi har som tidligere nævnt indledt et samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, som har startet 2 koklapper laug op. En i Kvaglund og en i Marbæk. Medlemmerne står nu for opsyn af disse dyr og tjekker der er strøm i hegnet. Vi synes, det er fedt, at få nogle byfolk knyttet tættere på os som producenter. Vi vil mægtig gerne i dialog, og det er jo også en fordel for aftagerne, at de kender og kan se dyrene dagligt inden, at de ender på middagsbordet.

I sidste nyhedsbrev nævnte jeg, at vi havde købt nogle bistader. Det har udviklet sig lidt og vi har nu slynget og tappet vores første honning. Dvs. nu kan man også købe egen produceret honning ved os næste gang man kommer og henter kød. Vi synes konceptet med at vi afgræsser jorden til gavn for biodiversiteten og bagefter sørger for bestøvning af blomster og planter er gennemført. Det får jo det hele til at gå op i en højere enhed. Vi har økologisk drift, dyrevelfærd, biodiversitet, bestøvning, kvalitetskød og honning på en gang :-).

Men det er ligesom om, at når først Thomas og jeg får startet med en ting, så griber det om sig. Vi er kommet i kontakt med en biavler, som ønsker at stoppe, og det er endt med at vi har købt hele "butikken", dvs. ret meget udstyr (slynger, sigter, tappekar, stader, tavler, voks, sukkervand osv.). Så nu går vi all Inn, som man siger. Bierne går også all in engang i mellem, hvilket har resulteret i adskillige bistik.

Vi slagter igen til august, men har da lidt på lager, som dog hastigt svinder ind. Vi har blandt andet nogle frankfurtere i 3 varianter (alm., ramsløg/tomat, chili). Vores nye slagter i Holsted Slagtehus er tidligere pølsemager og det kan man altså godt smage. Så vil godt advare, hvis man prøver disse, er det ligesom heroin.... man bliver afhængrig. 

Vi ses derude..... i naturen.

Mvh
Peder Bondemand

Alle nyhedsbreve

Bestilling af kød

Det primære for Guldager Highland Cattle I/S er afgræsning/naturpleje, men det hænder vi slagter, hvilket giver noget 1. klasses kød, Du kan bestille kød her

Nyheder

Udbringning af kød

Vi bringer nu også kød ud i egen kølebil

Nyhedsbreve

Guldager Highland Cattle News - Maj 2024

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

E-mail adresse